Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömläge för Dicken i EHF Challenge Cup – knapp förlust på Madeira efter heroisk upphämtning i andra halvlek

Från 2019
Uppdaterad 24.03.2019 19:48.
Benny Broman gjorde fem mål i Pargas.
Bildtext Benny Broman och Dicken förlorade i Funchal.
Bild: Tomi Hänninen / Handbollsförbundet

I inledningen av den andra halvleken låg Dicken redan under med åtta bollar, men Drumsölaget krigade sig tillbaka in i EHF Challenge Cup-bortamatchen mot Madeira Andebol SAD och skapade ett smarrigt utgångsläge inför returen i Britas om en knapp vecka. Dicken föll på söndagen med uddamålet 27–28 (9–15).

Drumsölaget Dickens väg till kvartsfinalskedet har gått igenom PGU Tiraspol (MDA), RK Partizan (SRB) och HC Berchem (LUX) för att sätta upp det dubbelmöte i kvartsfinalerna som på söndagen inleddes i Funchal.

Laget hade rest till den portugisiska ögruppen på lördagen och förberett sig genom att se en hel del videomaterial på det lag som gick in i turneringen i den tredje omgången.

På sin väg till kvartsfinal hade Madeira-laget slagit ut JMS Hurry-Up (NED) och Donbass (UKR).

Matchen i den intima hallen i Funchal inleddes i relativt jämna tecken, men efter trettio spelade minuter hade hemmalaget lyckats riva upp ett försprång på sex bollar.

Sexmålsförsprånget växte tidsvis redan till åtta bollar i början av den andra halvleken men Dicken med Max Granlund, Tadas Stankevicius och Benny Broman i spetsen tappade aldrig hoppet eller kontakten.

När Max Granlund sköt in 20–22 reduceringen med halva andra halvlek redan spelad tog hemmalaget timeout för att bromsa den finländska anstormningen.

Lagen följdes åt i målväg mot slutvisslingen och bara minuten före slutet hade Dicken kvitterat till 26–26. Hemmalaget återtog ändå ledningen och fick gästerna att ta timeout i jakten på en kvittering med 45 sekunder kvar.

Anton Remy lyckades ännu kvittera matchen till 27–27, men ett sista skott av hemmalaget såg till att det blev en hemmaseger för Madeira Andebol SAD.

Dickens vara eller inte vara i semifinalerna i EHF Challenge Cup avgörs om en knapp vecka, när lagen möts i det slutsålda returmötet i Helsingfors.

Resultat, kvartsfinal, EHF Challenge Cup, första mötet, Funchal:

AM Madeira Andebol SAD (POR) - Dicken (FIN) 28– 27 (15 – 9)

Målskyttar Dicken:

Returmötet spelas i Britas den 30 mars.

Vinnaren i matchparet kommer att möta antingen Dinamo Viktor Stavropol (RUS) eller AEK Aten i semifinalskedet i slutet på april.

Diskussion om artikeln