Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se bilderna – rekordpublik såg Tuija Hyyrynens Juventus vinna över Fiorentina

Från 2019
Juventus damer mötte Fiorentina inför 39 000 ögonpar.
Bildtext Juventus damer mötte Fiorentina inför 39 000 ögonpar.
Bild: imago images / Gribaudi/ImagePhoto/ All Over Press

Serie A, Juventus mot Fiorentina och fullsatt på läktarna. Vardag i herrarnas serie, men en rejäl fest när det på söndagen ägde rum i Italiens högsta serie för damer. Landslagsspelaren Tuija Hyyrynen fick vara med och uppleva stämningen med 39 000 fans på läktaren.

Det var dukat för fest. Biljetterna var gratis och 39 000 människor hade svarat på kallelsen att ge Serie A-matchen Juventus - Fiorentina en värdig inramning.

39 000 på läktaren.
Bildtext Fullsatt.
Bild: imago images / Gribaudi/ImagePhoto/ All Over Press

Bara för en vecka sedan skrevs rekordböckerna i Spanien om när Atletico Madrid och FC Barcelona drabbade samma, då mer än 60 000 personer fanns på läktarna.

Rita Guarino nöjd tränare för hemmalaget.
Bildtext Rita Guarani nöjd tränare.
Bild: imago images / Sportimage/ All Over Press

Publiksiffran nästan tredubblar det gamla rekordet för den unga serien, Italiens högsta serie för damer, som har fått ett rejält tillskott av landslagsspelare från andra länder.

Bland spelarna på plan i söndagens match återfanns även den finske landslagsveteranen Tuija Hyyrynen.

Målskytten Sofie Pedersen firas av sina lagkamrater.
Bildtext Sofie Junge Pedersen firas av lagkamraterna.
Bild: imago images / Sportimage/ All Over Press

Sofie Junge Pedersen gjorde Juventus enda mål i 1–0 segermatchen. Juventus toppar nu tabellen i Italien fyra poäng före just Fiorentina.

– Jag gör inte mål så ofta och att göra det idag är väldit speciellt. Det är nog det viktigaste målet i min karriär, säger Pedersen på klubbens webbplats.

– Jag är lycklig över att alla dessa människor kom för att se oss spela. Vi spelade kanske inte vår bästa match i år, men det var härligt att få göra det inför den här publiken, fortsätter hon.

Diskussion om artikeln