Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen utreder misstänkt fall av misshandel mot riksdagsvalskandidat – berättar om övergrepp på metrostation

Från 2019
Riksdagsvalskandidat och fullmäktigeledamot i Helsingfors Suldaan Said Ahmed.
Bildtext Vänsterförbundets riksdagsvalskandidat Suldaan Said Ahmed.
Bild: Mårten Lampén / Yle

Vänsterförbundets riksdagsvalskandidat Suldaan Said Ahmed berättar på Twitter om att han blivit utsatt för misshandel på måndagseftermiddagen i Östra centrum i Helsingfors.

Said Ahmed berättar att han utsattes för ett påhopp på metrostationen i Östra centrum cirka klockan 13.30.

I sin tweet skriver Said Ahmed: "Jag blev just nyss misshandlad på metrostationen i Östra centrum och misshandlaren kallade mig bl.a. irrlärig och en pedofil. ”Ingen chans att du kommer in i riksdagen”.Jag är fortfarande i chock. En polisanmälan har gjorts och polisen är på plats."

Helsingforspolisen bekräftar att riksdagsvalskandidaten har brottsanmält händelsen.

– I enlighet med den information vi har nu utreds fallet som lindrig misshandel och ärekränkning, säger kommissarie Riku Korpela vid Helsingforspolisen till Yle Uutiset.

På Twitter skriver Helsingforspolisen: "Vi har i dag kring halv två haft ett uppdrag på metrostationen i Östra centrum, en riksdagsvalskandidat har gjort polisanmälan om fallet. Fallet utreds som lindring misshandel och ärekränkning. För tillfället finns det inget mer att informera."

Polisen uppger att ingen har gripits i samband med fallet.

Ahmed sitter i stadsfullmäktige i Helsingfors.

Våld och hot mot politiker har figurerat i medierna under de senaste dagarna efter att utrikesminister Timo Soini anfölls av en person vid ett valmöte i Korso i Vanda under söndagen.

Diskussion om artikeln