Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rånaren som knivhögg tennisstjärnan Petra Kvitova fick sin dom – döms till åtta års fängelse

Från 2019
Uppdaterad 26.03.2019 19:04.
Petra Kvitova vid WTA-finalen 2015 i Singapore.
Bildtext Petra Kvitova (arkivbild).
Bild: EPA/WallaceWoon/AllOverPress

Den tjeckiska tennisspelaren och tvåfaldige Wimbledonmästarinnan Petra Kvitova blev för drygt två år sedan knivhuggen i samband med ett rån i sitt hem. Idag stod det klart att gärningsmannen döms till åtta års fängelse.

Rånet och knivattacken ägde rum i december 2016 i Kvitovas hem i den tjeckiska staden Prostjetov. Tjeckiskan fick svåra skador i vänster arm, vilket tvingade henne till ett längre skadeuppehåll.

I rätten berättade Kvitova enligt AP att mannen påstått sig att ha kommit för att inspektera hennes varmvattenberedare. Tennisstjärnan berättar vidare att mannen strax därefter attackerade henne med kniv och att hon minns sig ha sett en hel del blod på golvet.

Petra Kvitova vandrar mellan kameror på en presskonferens.
Bildtext Kvitova skadade sig allvarligt i attacken.
Bild: EPA/FILIP SINGER

Gärningsmannen dömdes av tjeckisk domstol till åtta års fängelse. Mannen avtjänar för tillfället ett fängelsestraff för ett annat brott. Petra Kvitovas talesman Karel Tejkal meddelade enligt AP att hon är nöjd med domen.

Kvitova har lyckats återvända till den absoluta världseliten i tennis efter knivattacken. För tillfället ligger hon på andra plats i damernas världsranking.

Tidigare i år förlorade hon finalen i Australian Open mot japanskan Naomi Osaka.

Diskussion om artikeln