Hoppa till huvudinnehåll

Älskade plast

Nu vill vi ha nya idéer för plastsortering - tävlingen Älskade plast är öppen för barn och unga!

Från 2019
Kampanjbild för kampanjen Älskade plast, kampanjens logo i mitten, med texten Sortering är lösningen under

Barn och unga är ofta föregångare i sina familjer när det gäller miljöfrågor. Därför utlyser vi en tävling, som är menad för undervisningsgrupper från daghem till grundskola. Sorteringsnativa, visa vad ni kan!

Vad är tävlingen Älskade plast

En tävling riktad till barn och unga där det gäller att idéa fram nya sätt att sortera plastavfall på i sin egen grupp, skola eller hemort.

Det behöver inte vara en innovation, utan bara något smart som passar ens egen omgivning. Det kan vara en enskild insats eller kanske en ny rutin.

Tävlingen är en del av Yles kampanj Älskade plast, som på finska heter I love muovi. Man kan delta på båda språken.

Vem kan delta?

Tävlingen Älskade plast riktar sig till barn och unga. Grupper i grundskolan, förskolan och daghem kan delta.

Hur deltar man i tävlingen?

I tävlingen deltar man genom att skicka in en kort presentationsvideo där stilen är fri. Inspirerande videor som på ett bra sätt lyfter fram plastsortering kommer att publiceras på Yles kanaler under kampanjen.

Videon samt gruppens kontaktuppgifter skickas senast 30.4.2019 till denna länk.

Tävlingen är öppen 1.4 – 30.4.2019 och vinnaren utses 6.5.

Hur väljs segraren?

En förvalsjury kommer att utse 10 videor bland de inskickade bidragen. Vinnaren utses av I love muovi-kampanjens expertgrupp.

Vad kan man vinna?

De tre bästa bidragen belönas med 300 euro. Pengarna är avsedda för gruppens gemensamma bruk, exempelvis lägerskola eller klassutflykt.

Kampanjen Älskade plast syns på alla Svenska Yles olika plattformar och kanaler under april månad 2019. Via kampanjen ska vi finländare bli bättre på att sortera och återvinna plast. Kom med och sortera!