Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen omringade hus i Ärvings i Helsingfors – mannen hotade skjuta sig själv om polisen kom in i bostaden

Från 2019
Uppdaterad 28.03.2019 09:55.
En polis och en polisbil syns delvis
Bildtext Polisen meddelar att personen möjligen är beväpnad.
Bild: Emilia Malin/Yle

I går kväll strax efter klockan 17 fick polisen ett uppdrag av nödcentralen gällande en man som härjade i en bostad i Ärvings i östra Helsingfors. Mannen misstänktes möjligtvis vara berusad.

Polisen uppgav på Twitter att personen möjligen är beväpnad.

Polisen skriver i sin tweet: "Polisen har en polisoperation på gång i Ärvings i Helsingfors, där personen i fråga kan vara farlig. Polisen har spärrat av närområdet och trafiken på Humikkalavägen är tillsvidare avstängd."

Den första patrullen som anlände informerades om att mannen i huset äger skjutvapen. Polisen avlägsnade sig från lägenheten tillsammans med en annan person som bor i lägenheten. Mannen som uppdraget gällde vägrade följa med polisen.

– Personen hotade att skjuta sig själv om polisen kommer in i huset. Polisen omringade huset och spärrade av området i närheten av huset, berättar kriminalöverkommisarie Juhani Vuorisalo vid Helsingfors polisinrättning för Yle Huvudstadsregionen.

Under kvällens lopp kommunicerade polisen med mannen via telefon.

– Vi fick kontakt med personen igen klockan 2.13. Efter telefonsamtalet kom mannen ut ur bostaden. Polisen grep honom på gården, säger Vuorisalo.

Ingen skadade sig under polisens insats.

Mannen i fråga har vapentillstånd för flera vapen men han misstänks ha gjort sig skyldig till vapenbrott eftersom han bland annat emot tillståndsvillkoren har förvarat skjutvapnen laddade. Utöver det misstänks han för att ha gjort våldsamt motstånd mot tjästeman.

Artikeln har uppdaterats 28.3.2019 klockan 09.54 med nyaste informationen från polisen.

Diskussion om artikeln