Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klappat och klart: Ole Gunnar Solskjär stannar som chefstränare i Manchester United – skriver på för tre år på "drömjobbet"

Från 2019
Ole Gunnar Solskjär.
Bildtext Ole Gunnar Solskjär.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ole Gunnar Solskjär kommer att fortsätta som chefstränare för Manchester United också efter att säsongen är över, meddelar Premier League-klubben. Norrmannen tog över som tillfällig tränare efter att José Mourinho fick sparken i december.

Det har ryktats redan länge om ett definitivt besked – och på torsdagen kom det. Ole Gunnar Solskjär har tecknat en förlängning med Manchester United.

Solskjär tillbringade elva säsonger i klubben som spelare och har nu skrivit på för tre år till som chefstränare för klubben.

– Det här är mitt drömjobb. Jag är mer än entusiastisk för chansen att lotsa den här speciella klubben för en lång tid framöver, säger Solskjär enligt BBC.

Imponerande saldo

Solksjär tog över som chefstränare i december, då Manchester United sparkade José Mourinho. Då låg laget sexa i Premier League-tabellen – elva poäng efter tätkvartetten.

Efter det har United endast förlorat en av 13 ligamatcher – borta mot Arsenal tidigare i mars – och ligger nu endast två poäng efter London-klubben på fjärde och sista Champions League-berättigande plats i ligan.

I pågående Champions League har norrmannen lotsat Manchester-klubben till sin första kvartsfinal på fem år.

– De här senaste månaderna har varit fantastiska, säger Solskjär.

– Han har förtjänat det här. Ända sedan han tog över som t.f. chefstränare i december har Ole levererat på ett sätt som talar sitt eget språk, kompar klubbens vice styrelseordförande Ed Woodward.

Diskussion om artikeln