Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Veikkaus samarbetsförhandlingar avslutades - spelbordsverksamheten upphör på restauranger och 360 kan få sparken

Från 2019
En croupier vid ett blackjackbord.
Bild: Veikkaus

Veikkaus avslutar spelbordsverksamheten på restauranger och Pelaamo-spelställen. 360 anställda hotas av uppsägning.

Samarbetsförhandlingarna avslutades den 25 mars och omfattade totalt 1 300 personer, varav cirka en tredjedel finns i huvudstadsregion och resten i övriga Finland.

I början av sommaren förväntas samtalen om anställningarna vara slutförda och då kommer också det exakta antalet personer som sägs upp att klarna.

Mellan 330 och 360 anställda kan få sparken. Största delen av dem är anställda på deltid.

- Vi strävar efter att hitta alternativa arbetsuppgifter i stället. Samarbetsförhandlingarna resulterade i nya uppgifter som vi i första hand erbjuder dem som omfattas av nedskärningarna. Vi hjälper dem som lämnar bolaget att hitta nya jobb och satsar avsevärt på bland annat personlig omskolnings- samt karriär- och företagarstöd, säger kanal- och försäljningsdirektör Jari Heino.

Hård konkurrens

Veikkaus satsar också på en strukturomvandling för att anpassa sig till strukturomvandlingen inom penningspelsbranschen och den allt hårdare digitala konkurrensen.

- Ärenden sköts i allt högre grad via digitala kanaler och till följd av strukturomvandlingen inom handeln har vårt försäljningsnätverk minskat avsevärt. Spelbordsverksamheten på restauranger är inte lönsam och har bundit en hel del resurser, säger Jari Heino.

Diskussion om artikeln