Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Vi har vuxit längs med turneringen” – Dickens största match någonsin ska hjälpa laget också i de jämna dusterna i Finland

Från 2019
Max Granlund och Benny Broman.
Bildtext Max Granlunds och Benny Bromans Dicken tog sig ända till kvartsfinal i Challenge Cup.
Bild: Handbollförbundet/Kalle Parkkinen

Stämningen var dyster bland Dickenspelarna direkt efter Challenge Cup-elimineringen. Att semifinalplatsen föll på en uddamålsförlust på bortaplan och en upphämtning på hemmaplan som inte riktigt räckte till, smakade surt.

Dickens Challenge Cup-saga slutade i en bitter kvartsfinalseliminering då Madeira Andebol SAD avancerade efter två jämna matcher.

Det oavgjorda resultatet i lördagens hemmamatch räckte inte för Dicken då Madeira vunnit det första mötet med 28–27.

– Det är klart att 26-26 är en stor besvikelse för oss i dag.

Benny Broman var inte blyg med att medge att laget hade hoppats på mer. Oavgjort var resultatet på en match där Dicken enligt honom inte riktigt klarade av att komma upp till den nivå de kan spela på.

– Vi mötte ett jättebra lag. De försvarade tufft, var väldigt fysiska och tog bort farten av oss. Vi fightades man-mot-man med dem men vann inte kamperna, kommenterade Broman till Yle Sporten efter matchen.

Max Granlund som med sina nio fullträffar blev vald till matchens lirare var precis som Broman besviken på slutresultatet i matchen som han säger sig vara lagets ”största match någonsin”.

Också han saknade en viss hårdhet i Dickens spel.

– I båda matcherna var vi slappare i första halvlek och då de kanske inte riktigt orkade springa i slutet av matchen så kom vi fast. Att det blev så här nära så tar ju hårt.

Ett stort kliv framåt för Dicken

Trots att Challenge Cup äventyret tog slut tidigare än vad Drumsölaget hade hoppats på så ser Benny Broman positivt på den utveckling som de hårda kamperna fört med sig.

Framförallt hoppas han att de lärdomar som den här turneringen gett dem, också ska kunna hjälpa dem då laget står inför hårda utmaningar i Finland.

– Vi har vuxit längs med turneringen. Det är inte många i vårt lag som spelat sådana här matcher, det är första gången i hela mitt liv jag är med om det här. Vi har lärt oss mycket och blivit bättre som lag, sammanfattar Broman resan.

Felicia Grönholm

Diskussion om artikeln