Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Polisen jagar misstänkt knivman i London - två av fyra offer i kritiskt tillstånd

Från 2019
Karta över London och Edmonton
Bild: Google

Londonpolisen har kört igång omfattande efterspaningar efter en man som misstänks ha knivhuggit fyra personer inom några timmar på lördag kväll och söndag morgon.

De fyra offren angreps utan varning bakifrån i Edmonton i norra Stor-London.

Enligt polisen är det "ingenting som antyder att det kunde vara frågan om terrorism", utan man misstänker snarare att gärningsmannen kan lida av mentala problem.

- Vi utgår från hypotesen att den ensamme gärningsmannen agerar på egen hand, och att psykiska problem kan vara en faktor. Alla som har blivit attackerade har varit ensamma och han har närmat sig dem bakifrån utan varning”, säger polisens talesman Stuart Smillie.

Allmänheten uppmanas att vara på sin vakt tills den misstänkte har gripits. Den misstänkte är en färgad man med mörka kläder som fortfarande är på fri fot.

En person har gripits, men man har ännu inte slagit fast om det är den huvudmisstänkte gärningsmannen

Två offer i kritiskt tillstånd

Det första offret - en 45-årig kvinna - som knivhöggs kort efter klockan sju lokal tid är i kritiskt tillstånd.

Fyra timmar senare knivhöggs en man omkring en kilometer från den första attacken, men han fick inte livshotande skador.

Det tredje offret som knivhöggs på efternatten vid tunnelbanestationen Seven Sisters befinner sig också i kritiskt tillstånd.

Det fjärde offret, en man som knivhöggs vid niotiden på söndag morgon fick allvarliga skador.

Polisen tror att mannen agerade ensam och att han alltså kan lida av mentala problem. Polisens beredskap har höjts och flera patrullpoliser har skickats ut på gatorna.

Diskussion om artikeln