Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget basket-VM för LeBron James - OS i Tokyo fortfarande en möjlighet

Från 2019
Uppdaterad 02.04.2019 10:01.
Lebron James spelar i Los Angeles Lakers.
Bildtext LeBron James står över basket-VM

Basketligan NBA:s största stjärna står över årets VM-tävlingar i basket. Däremot tror han att det är möjligt att han spelar i OS i Tokyo år 2020.

34-årige James som spelar för Los Angeles Lakers missar playoff-matcherna i NBA för första gången sedan 2005. Men trots att han nu har extra tid berättar han för webbplatsen The Athletic att han använder tiden till träning och inspelningar av filmen Space Jam 2.

VM-tävlingarna som inleds i Kina i slutet av augusti intresserar däremot inte. USA:s lag tränas av San Antonio Spurs-tränaren Gregg Popovic.

- Jag älskar allting kring Pop, men den här sommaren är inte passlig för mig. Jag har kört samma träningsprogram mellan säsongerna nu i åtta år. Jag vet hur mycket jag behöver vila och nu vill jag fundera hur jag bäst kan utnyttja de två extra träningsmånaderna, sade James.

James som var med om att vinna OS-guld för USA både i Peking 2008 och i London 2012 säger att han gör sitt beslut beträffande OS i Tokyo efter nästa säsong.

- Det är möjligt, det beror på hur det känns. Jag älskar OS.

Filmen Space Jam 2 skall bli färdig år 2021. Det är en fortsättning på filmen Space Jam från år 1996 som hade NBA-legendaren Michael Jordan i huvudrollen.

Diskussion om artikeln