Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Klimat, utbildning och vård på agendan under Svenska Yles stora tvåspråkiga debatt – se hela debatten här!

Från 2019
Uppdaterad 08.04.2019 21:29.
Riksdagsvalet 2019 partiledardebatt - Spela upp på Arenan

Den stora valdebatten på Yle Fem och Arenan lyfter upp riksdagsvalets stora frågor. I debatten deltar partitoppar från åtta av nio riksdagspartier.

Det här är det enda tillfället där partitopparna tillsammans debatterar de frågor som är viktigast för den svenskspråkiga publiken.

I debatten deltar Antti Rinne (SDP), Pekka Haavisto (Gröna) Katri Kulmuni (C), Kai Mykkänen (Saml), Li Andersson (VF), Sampo Terho (Blå), Sari Essayah (KD) och Anna-Maja Henriksson (SFP).

Statsminister och Centerns partiledare Juha Sipilä och Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo deltar inte i debatten. De hänvisar till att de inte har tid att delta i debatten.Jussi Halla-aho (Sannf) är förkyld och står därför över.

Programledare är Jonna Nupponen och Marianne Sundholm. Vi bjuder på expertkommentarer av professorerna Kimmo Grönlund och Åsa von Schoultz. På plats är också klimataktivisten Catarina Korkman.

Debatten, som sänds på måndag 8.4 klockan 20.00–21.30 på Yle Fem och Yle Arenan, är tvåspråkig och textas till både svenska och finska. Reprisen tisdag 9.4 klockan 10 teckenspråkstolkas.

Efter valdebatten fortsätter vi prata politik. Vad handlar valet egentligen om? Den frågan debatterar vi live med unga väljare med start klockan 21.30 på Arenan.

Diskussion om artikeln