Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Tombstone - ett slag för gammal hederlig heavy metal

Från 2019
Uppdaterad 16.04.2019 15:35.
Tombstone.
Bildtext Tombstone utmanar Vegatoppen.

Gruppen Tombstone grundades i österbotten 2006. Nu är gruppen aktuell med nya skivan Shadows of Fear och utmanar Vegatoppen med låten Blood diamond.

- Redan från första dagen vi var tillsammans så var det klart att vi alla gillar heavy metal musik från 1970- och -80 talet. Grupper som Iron Maiden, Judas Priest och Manowar har influerat oss under hela vår existens, berättar sångaren Kenneth Nylund.

- Vi har tre gitarrister i gruppen och det gör att vår musik blir väldigt melodisk. Många av dagens metallgrupper är rätt kommersiella och flörtar med popmusiken men vi eftersträvar att hålla det äkta, säger gruppens basist Thomas Knipström.

Vilka är Tombstone?

- Det här är den andra skivan vi släpper. Den första skivan släppte vi för nio år sedan. Vi försöker jobba så att alla låtar håller hög nivå. Man kan nästan säga att det blir en best of -skiva eftersom det är så sällan vi ger ut nytt material, säger Nylund.

- Vi har en spelning inbokad i sommar i Åminne men det finns absolut ett intresse att åka iväg på en längre och större turné. Det handlar förstås om pengar. Vi har många planer men just nu fokuserar vi på den nya skivan och njuter av att den kommit ut efter många års arbete, avslutar Nylund.

Vill du rösta på Tombstone och låten Blood diamond så kan du göra det här.

Tombstone om nya låten Blood Diamond

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln