Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kalabalik i svenska handbollsslutspelet – Benjamin Helanders Alingsås illa ute mot Ystad

Från 2019
Benjamin Helander, Finland-Slovakien, januari 2018.
Bildtext Benjamin Helander stod för tre mål i den tredje kvartsfinalen.
Bild: Handbollsförbundet

Alingsås tappade en fyramålsledning i slutskedet av den tredje kvartsfinalen. Matchens stora samtalsämne var ändå situationen som resulterade i två direkta röda kort.

Efter att både Alingsås och Ystads IF vunnit var sin hemmamatch lyckades skåningarna koppla ett grepp om kvartsfinalserien.

Benjamin Helander utökade hemmalagets ledning till 17–14 från straffpunkten tio minuter in i andra halvlek.

Vid ställningen 18–15 hettade det till riktigt ordentligt då Ystads Jeppe Krogh Simonsen tacklade hemmalagets Johan Nilsson i ett genombrottsläge.

Ett tumult uppstod med nästan samtliga spelare inblandade. Domarna tog sig en ordentlig funderare och till slut fick Andreas Berg från AHK och Ystads Jonathan Svensson var sitt röda kort. Simonsen kom undan med en två minuters utvisning.

– De tjänade lite på tumultet och fick bättre kontroll på matchen, sade Alingsås tränare Mikael Franzén på klubbens webbplats.

AHK smalt ihop under slutminuterna

Ystad kom bättre och bättre in i matchen efter att laget plockade ut sin målvakt och spelade med 7 mot 6.

Med dryga sex minuter kvar av matchen gav Mishles Liabas Alingsås ledningen med 25–21. Sen var det slut på det roliga för hemmalaget.

Publiken på över 1700 åskådare fick se Ystads IF göra matchens sex sista fullträffar och skåningarna vann med 27–25. Laget leder kvartsfinalserien med 2–1 i matcher och kan avgöra på hemmaplan den 17 april.

Benjamin Helander stod för tre mål i den tredje matchen. I den första kvartsfinalen noterades han för fem fullträffar medan han kammade noll i den andra.

Diskussion om artikeln