Hoppa till huvudinnehåll

Yles år 2018

Yle rymmer många yrken

Från 2019

På Yle arbetar de anställda i många olika yrken, det vanligaste är redaktör. Benämningen omfattar såväl webbredaktörer och redaktörer på sociala medier som medieredaktörer. De utgör en tredjedel av hela personalstyrkan. Den näst vanligaste benämningen är producent.

Vår personalstyrka är en samling proffs på många olika områden, som fotografer, planerare, beställare och jurister, ingenjörer, digitala utvecklare, kodare och många musiker, inklusive bland annat violinisterna och trombonisterna i RSO.

Många som söker anställning hos oss har högre högskoleexamen, och arbetsuppgifterna kräver ofta mångsidigt kunnande. Exempelvis redaktörerna i de regionala radioredaktionerna filmar och redigerar sina inlägg själva och versionerar för radio, tv och webben.

På Yle kan man göra en mångsidig karriär genom att ta del av utbildningsutbudet, utvecklingsverksamheten och möjligheterna till arbetsrotation inom bolaget.

Vi samarbetar också med artificiell intelligens! Till våra kollegor hör journalistroboten Voitto (bekanta dig med Voitto på finska eller engelska) och Ylermi som lär sig att bli entrévärd (@YlermiR på Twitter).

Yleläisiä ja eri työtehtäviä Ylessä, kuten toimittajia, kuvaajia ja Voitto-robotti.

Vi rekryterar på många olika områden

År 2018 rekryterade vi mest redaktörer på olika områden, inklusive medie- och webbredaktörer. Digitala färdigheter och kodning är allt viktigare kunskaper för redaktörer.

Dessutom rekryterade vi bland annat producenter, programvärdar och teknikproducenter samt experter inom ekonomi, upphandling, kommunikation och HR.

År 2018 ingicks 162 nya tillsvidareanställningar. Av de nyanställda kom 69 procent till direkt innehållsrelaterade uppgifter. Ta del av andra nyckeltal om personalen.

I januari 2019 deltog vi i Contact Forum där vi träffade hundratals högskolestuderande inom datavetenskap, mediebranschen och översättning. Yles experter fick svara på många frågor om tips för lämpliga biämnen. Roboten Voitto deltog också i evenemanget.

Ta del av medarbetarnas berättelser

Yles medarbetare berättar - Mari Lundström - Spela upp på Arenan
Yleläiset kertovat - Emma Karasjoki, Yle Kioski - Spela upp på Arenan
Yleläiset kertovat - Jaakko Lempinen, Smart Data and Audience Insight - Spela upp på Arenan
Yleläiset kertovat - Laura Hossi, Yle Hämeenlinna - Spela upp på Arenan
Yleläiset kertovat - Ilja Donner, YleDev - Spela upp på Arenan
Yleläiset kertovat - Timo Aho, Sovelluskehitys ja Data - Spela upp på Arenan

Intresserad?

Se våra lediga jobb

På andra språk