Rekordstora demonstrationer i Sudan - hoppet om ett genombrott har vaknat
På söndagen fortsätter tusentals sudaneser att kräva presidentens avgång. Att demonstranterna får hålla till utanför arméhögkvarteret I Khartoum och att armén inte ännu slagit till mot dem har väckt hopp om genombrott.
Tiotusentals män och kvinnor, gamla och unga tågade mot militärens högkvarter i Sudans huvudstad Khartoum på lördagen. President Omar al-Bashirs officiella residens och försvarsministeriet ligger i samma komplex. Demonstrationståget stoppades inte av militären.
Lördagens demonstration var den absolut största sedan protesterna startade i mitten av december. Mobilvideor som ska ha filmats på lördagen och sprids på sociala medier visar stora mängder med människor.
Många av demonstranterna övernattade utanför arméhögkvarteret, bland dem Osama Ahmed som intervjuades av nyhetsbyrån AFP på söndagen.
- Efter det vi gjorde igår kommer vi inte att lämna det här området innan vårt uppdrag är utfört, innan han avgår, sade Ahmed med hänvisning till president al-Bashir.
De bilder som sprids från platsen på Twitter på söndagen ger intryck av att tusentals människor samlats där igen.
Ett populärt slagord tycks vara "Sudan reser sig, armén reser sig". Både demonstranter och politiska bedömare har ansett det anmärkningsvärt att armén inte ingrep mot demonstranterna på lördagen.
Kravallpolis har stundtals använt tårgas, distraktionsgranater och skott i luften för att skingra demonstranter både på lördagen och söndagen, men militären har huvudsakligen låtit dem hållas. Det har väckt nytt hopp bland dem som kräver presidentens avgång.
Protesterna i Sudan började redan i mitten av december i fjol. Ursprungligen protesterade sudaneserna mot slopade subventioner av livsmedel och de kraftigt höjda livsmedelspriserna. Så småningom riktades protesterna mot hela al-Bashirs styre.
Al-Bashir har lett Sudan i nästan 30 år. I mitten av februari trodde många redan att han skulle ge upp, men i stället utlyste han undantagstillstånd och införde lagar som ger säkerhetstjänsten större befogenheter.
Enligt människorättsorganisationer har över 60 människor dödats av säkerhetsstyrkor sedan demonstrationerna började i december.
Källor: AFP, BBC, AP, Reuters