Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

5 toppgrejer för söndagskvällen: plastsortering, biogas, kollektivboende, Game of Thrones och Estlands blivande regering som struntar i klimatförändringen

Från 2019
Plastskräp i en gul plastpåse
Bild: Yle/Marcus Rosenlund

Att sortera plastavfall är lika befogat och naturligt som att lägga glas-, metall- och kartongskräp i sina egna sopkärl. Det finns några regler man behöver känna till för att sortera plast rätt. Vi ger tio enkla tips som gör dig till ett riktigt sorteringsproffs.

Video: Fred “Volvogurun” Lundkvist tycker att det borde bli billigare att övergå till alternativa bränslen, som biogas framställt av avfall.

Cecilia Weckström bor ihop med 11 andra personer i ett kollektiv i Åbolands skärgård. Hon flyttade in för ett år sedan och har inte ångrat en dag.

Vi har alla väntat duktigt sedan 2017, då det senaste avsnittet av världens populäraste teveserie Game of Thrones gick att beskåda. Om en vecka startar den efterlängtade sista säsongen, men podden med My Tengström, Ted Forsström och Anka Granroth startar redan nu.

Estland är på väg att få en ny regering. Den stränga invandringspolitiken fortsätter och klimatförändringen ignoreras, skriver vår medarbetare i Estland Gustaf Antell.

Diskussion om artikeln