Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rasmus Ristolainens tränare fick sparken: ”Verkligen inte nöjda med resultaten”

Från 2019
Phil Housley står i båset bakom sittande spelare
Bildtext Phil Housley har gjort sitt i Buffalo.
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire

Buffalo Sabres missade slutspel för åttonde säsongen i rad. Det fick klubbledningen att reagera och sparka tränaren Phil Housley. Vi var tvungna att fatta det här beslutet så att hela organisationen kan utvecklas, säger klubbens general manager Jason Botterill.

I höstas var Buffalo Sabres den stora överraskningen i NHL. Laget vann tio raka matcher i november och toppade tabellen. Men sedan gick det utför.

Rasmus Ristolainens klubb sjönk som en sten i tabellen och missade slutspelet för åttonde säsongen i rad. Samtidigt som sommarlovet börjar för spelarna meddelar också klubben att man inte länge har förtroende för tränaren Phil Housley.

– Vi, fansen och klubbledningen, förväntades oss mer. Vi var tvungna att fatta det här beslutet så att hela organisationen kan utvecklas. Vi är alla ansvariga för framgångar och misslyckanden.

– Vi är verkligen inte nöjda med var vi står och med resultaten den här säsongen, säger general manager Jason Botterill på klubbens webbplats.

Tränaren Phil Housley pratar med Rasmus Ristolainen.
Bildtext Phil Housley tränare Buffalo i två säsonger.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tredje tränaren att få sparken efter grundseriens slut

Den tidigare stjärnbacken och Buffaloikonen Housley tränade klubben i två säsonger. Under hans första säsong var laget sämst av alla i NHL.

Den här säsongen gjorde man en liten uppryckning men blev till slut över 20 poäng från en slutspelsplats.

– Phil har lagt ner otroligt mycket tid och energi för att hjälpa den här organisationen. Det här är inget lätt beslut men resultaten under den andra halvan av säsongen var inte tillräckligt bra, säger Botterill.

Efter att grundserien i NHL tog slut har också Florida Panthers och Los Angeles Kings sparkat sina tränare. Den trefaldiga mästartränaren Joel Quenneville har pekats ut som ersättare till Bob Boughner i Florida men inget är ännu bekräftat.

Quenneville fick själv gå från Chicago Blackhawks i november och totalt har nio NHL-klubbar sparkat sina tränare sedan säsongen började i höstas.

Diskussion om artikeln