Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Engren nollade Kärpät – HIFK utjämnade semifinalserien

Från 2019
Atte Engren.
Bildtext Atte Engren räddade 22 skott i den fjärde semifinalen.

Helsingfors IFK besegrade Kärpät med 2–0 på hemmais i ishockeyligans semifinaler. Det heta mötet fick igen ett småkaotiskt slut.

HIFK gick upp i ledning i den första perioden då Tommi Santala satte in en straff. Efter det här prickade hemmalaget stolparna i flera repriser men lyckades inte utöka ledningen.

Den andra perioden var mållös men i den tredje hittade HIFK rätt igen. Lasse Kukkonens utvisning hann knappt ta slut då Sakari Salminen bombade in sitt fjärde playoffmål den här våren.

Kärpät jagade ännu utan målvakt men fler fullträffar blev det inte så HIFK vann med 2–0.

I slutet hettade det till mellan Kärpäts Oskar Osala och IFK:s Kyle Quincey som bestämde sig för att ta en liten brottningsmatch ännu efter slutsignalen. Bägge spelarna åkte på en två minuters utvisning för roughing.

HIFK-målvakten Atte Engren höll nollan med 22 räddningar och utsågs till matchens bästa spelare. Veini Vehviläinen i Kärpätburen stoppade 25 skott.

Semifinalserien mellan Kärpät och HIFK är nu i ställningen 2–2. Lagen möts nästa gång på fredagen i Uleåborg. Hittills har alla matcher slutat i hemmaseger.

Semifinalserien mellan Tappara och HPK är i ställningen 1–1. Den tredje matchen spelas på tisdagen i Tammerfors. Fyra segrar krävs för att ta sig till final.

HIFK – Kärpät 2–0 (1–0,0–0,1–0)

10.34 1–0 Tommi Santala str.
44.14 2–0 Sakari Salminen (Lyytinen,Quincey)

Målvakter
Atte Engren 9+ 8+ 5 = 22
Veini Vehviläinen 6+10+ 9 = 25

Publik: 8200

Diskussion om artikeln