Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Ytterligare en riksdagsvalskandidat berättar om hot och påhopp - polisen utreder som ärekränkning och sexuellt antastande

Från 2019
Uppdaterad 11.04.2019 13:47.
Kvinna tittar på valreklam utomhus i Helsingfors centrum.
Bild: Yle / Victoria Wirén

De Grönas riksdagsvalskandidat Eva Tawasoli berättade i tisdags via Twitter att hon utsatts för så allvarliga hot då hon delade ut flygblad på Mårtendals tågstation, att hon tvingades tillkalla polisen.

Enligt Tawasoli har hon under denna vecka två gånger utsatts för hot och verbala påhopp i samband med att hon gjort kampanj inför riksdagsvalet.

På tisdag skrev hon på Twitter att situationen hade eskalerat så att hon måste tillkalla polisen. Enligt Tawasoli var det frågan om både fysiska och verbala påhopp.

På Twitter skriver Tawasoli: "Inom två dagar har det två gånger uppstått hotfulla situationer på valfältet. I dag eskalerade situationen till den punkt att jag tvingades tillkalla polis. Det var fysiska och verbala påhopp mot mig och mina närstående. Ps. Jag är okej och tack till polisen."

Tawasoli ställer upp i riksdagsvalet i Nylands valkrets. Yle huvudstadsregionen har tidigare rapporterat om hur både politiker och polisen ser att valklimatet under detta val blivit allt mer hotfullt.

Östra Nylands polisinrättning bekräftar till Yle Huvudstadsregionen att det handlade om att tre berusade män kom till platsen. En av dem riktade kränkande ord mot Tawasoli samt försökte vidröra henne på ett sådant sätt att fallet nu utreds som ärekränkning och sexuellt antastande.

Enligt kriminalkommissare Leif Malmberg är utredningen på hälft och den misstänkta ännu inte identifierad.

Artikeln uppdaterades 11.4 kl. 13.45 med informationen från polisen att ärendet nu utreds som både ärekränkning och sexuellt antastande samt att den misstänkta ännu inte är identifierad.

Diskussion om artikeln