Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Elisabeth Ehrnrooth vill beröra med sin musik

Från 2019
Michaela.
Bildtext Elisabeth Ehrnrooth utamanar Vegatoppen

Helsingforsmusikern Elisabeth Ehrnrooth har skapat musik ända sedan hon var sex år gammal. Först blev det piano men lite senare blev det både sång och låtskrivande. Nu är hon aktuell med ny musik som utmanar Vegatoppen.

- Jag har haft en otroligt givande resa hittills inom musiken. Musiken är mitt allt. Jag har alltid haft lättare att uttrycka mig genom musiken än med något annat. Mitt huvud är fullt av melodier, berättar Ehrnrooth.

Redan som tolvåring sjöng hon i den inhemska filmen Helmiä ja sikoja, eller Pärlor och svin som den heter på svenska.

- Det var en spännande värld som öppnades för mig. Att banda in musik i en professionell studio med en artist som Pauli Hanhiniemi var häftigt.

Vem är Elisabeth Ehrnrooth?

- Strax efter min medverkan filmen hörde artisten Pikku G av sig och ville att jag skulle sjunga på några av hans låtar. Det resulterade sedan i att jag turnerade med honom i ett år.

Ehrnrooth beskriver tiden som häftig men på samma gång lite skrämmande.

- Allting gick så snabbt och det var svårt att uppfatta allt som hände. Men visst var det roligt och ett minne för livet, berättar Ehrnrooth.

- Musiken jag skriver och framför just nu vill jag att ska vara äkta och beröra. Helt enkelt ge kraft till den som lyssnar.

Låten Where does the love go som nu utmanar Vegatoppen handlar om saker som sångaren själv gått igenom.

- Därför känns den väldigt äkta samtidigt som jag tror att många andra kännt likadant någon gång i sitt liv, avslutar Ehrnrooth.

Vill du rösta på Elisabeth Ehrnrooth och låten Where does the love go så kan du göra det här.

Elisabeth Ehrnrooth om nya låten Where does the love go

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln