Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ferrari fortsätter att satsa på Vettel: "Vi tänker favorisera Sebastian om det uppstår 50/50-situationer"

Från 2019
Sebastian Vettel, Mattia Binotto och Charles Leclerc.
Bildtext Sebastian Vettel, Mattia Binotto och Charles Leclerc.
Bild: Glenn Dunbar/LAT Images/REX/All Over Press

Formel 1-stallet Ferrari har ett nytt förarpar då Kimi Räikkönen inför säsongen 2019 byttes ut mot Charles Leclerc. 21-årige Leclerc har imponerat så här långt, men stallchefen Mattio Binotto säger att Sebastian Vettel fortsättningsvis ses som etta i stallet.

– Som jag konstaterade i början av säsongen kommer vi att favorisera Sebastian om det uppstår 50/50-situationer där vi tvingas fatta beslut. Sebastian har en fördel på grund av sin långa historia i vårt stall.

– Han vann fyra VM-titlar med Red Bull och är den förare hos oss som har bäst chans att kämpa om titeln.

31-årige Vettel har representerat Ferrari sedan 2014 men har inte klarat av att på allvar utmana Mercedesförarna om VM-titeln under sina fem år i det italienska stallet.

I Bahrain för två veckor sedan var Leclerc klart snabbare än Vettel. Vettel passerade Leclerc i starten men blev snabbt uppåkt och dessutom passerad då Leclerc trotsade Ferraris uppmaning om att stanna bakom Vettel.

Stallchefen Binotto säger ändå att beslutet om att favorisera Vettel inte är permanent.

– Det är klart att beslutet kan omprövas om förutsättningarna förändras.

"Jag tror att Charles kan sparra Sebastian"

I Bahrain tappade Leclerc på slutet mark på grund av motorproblem och åkte i mål som trea. Den unga Ferrariföraren hann ändå före det visa att han var loppets klart snabbaste förare.

Vettel gjorde i sin tur ett misstag då han skuggades av Lewis Hamilton som slutligen vann. Vettel spinnade då Hamilton passerade honom och skadade bilen. Ett extra depåstopp resulterade i att tysken bara blev femma.

Efter två deltävlingar är Vettel femma i VM-sammandraget och Leclerc fyra.

– Vi har två fantastiska förare och jag tror att Charles kan sparra Sebastian, konstaterar Binetto om läget inför den tredje deltävlingen.

Under veckoslutet körs VM-seriens tredje lopp i Kina.

Källa: Reuters

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Diskussion om artikeln