Hoppa till huvudinnehåll

Älskade plast

Kampanjen Älskade plast intog Vasa torg – se bilder

Från 2019
Uppdaterad 12.04.2019 17:59.
Buu-klubbens programledare på plats på evenemanget Älskade plast på Vasa torg.
Bildtext Bland andra BUU-klubbens programledare Malin Olkkola och Jontti Granbacka var på plats på evenemanget Älskade plast på Vasa torg på fredagen.
Bild: Yle / Johanna Törn-Mangs

Svenska Yles plastsatsning Älskade plast intog Vasa torg på fredagseftermiddagen.

Under hela april månad fokuserar Yle på plast. Kampanjen, som på svenska heter Älskade plast och på finska I love muovi, har sedan början av månaden synts som innehåll på alla Yles plattformar.

Satsningens huvudbudskap är att sortering är lösningen, och därför ordnas det också evenemang ute bland folk. Det tvåspråkiga plastevenemanget på Vasa torg ordnades på fredagseftermiddagen.

Samlade in plast i stor container

På torget samlade man bland annat in plast i en stor container. På det sättet kan Vasa stad och alla Vasabor tävla med invånarna i fyra andra städer i landet om vilken stad som är bäst på att samla in plast för återvinning.

De andra städerna som deltar i tävlingen är Tammerfors, Lahtis, Joensuu och Uleåborg.

Svenska Yles redaktörer på plats

Svenska Yle hade ett eget tält på plats där man bland annat kunde träffa redaktörerna Jessica Stolzmann och Susanna Sjöstedt som har gjort flera reportage för plastkampanjen.

I vimlet fick man också träffa Ulrica Lövdahl som är chef för nyhetsredaktionen på Svenska Yle i Österbotten och programvärdarna Pia Lagus och Elin Willows.

Yle Österbottens programvärd Kati Enkvist fungerade som Svenska Yles konferencier på scen under eftermiddagen.

Också Svenska Yles mediechef Johanna Törn-Mangs var på plats i Vasa.

Diskussion om artikeln