Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Komarov och Laine nätade – den här gången vann dessutom bägge två: ”Höll foten på gasen i tre perioder”

Från 2019
Programmet är inte längre tillgängligt

Tre matcher – tre mål. Tre matcher – tre segrar. Patrik Laine och New York Islanders fortsätter att imponera på sina håll i Stanley Cup-slutspelet i NHL. Vi bestämde oss för att hålla det simpelt i dag, säger Laine efter att Winnipeg för första gången slagit St. Louis.

Het. Hetare. Patrik Laine.

Även om resten av Winnipeg har haft det något motigt i den inledande slutspelsomgången mot St. Louis har Jets blåvita målspruta visat framfötterna. Den fina formen fick en fortsättning natten till måndag finsk tid.

Det handlade dessutom om något av en ödesmatch. Winnipeg förlorade matchseriens två första matcher på hemmais och en förlust borta i St. Louis kunde ha varit så gott som avgörande.

Men istället hittade Jets en ny växel.

Efter 60 spelade minuter stod det 6–3 på tavlan till gästerna – efter bland annat 1+1 av målsprutan Laine. Laine stod själv för 2–1-målet knappt åtta minuter in i den andra perioden och passade sedanfram Kyle Connors 3–1-mål i numerärt överläge en minut senare.

– Vi bestämde oss för att hålla det simpelt och spela enligt vår plan i dag, förklarar Laine efteråt enligt nyhetsbyrån AP.

– Vi fick igång motorn och höll foten på gasen i tre perioder, fortsätter han.

Sammanlagt har Laine nu noterats för 3+1 på tre matcher under det pågående slutspelet.

"Uncle Leo" visade också framfötterna

Leo Komarov har i sin tur stått för 1+1 – det efter att Nykarlebysonen nätat för första gången för slutspelsvåren under nattens NHL-omgång.

Komarov stod för 3–1-målet halvvägs in i den tredje perioden då hans New York Islanders slog Pittsburgh Penguins med 4–1.

Centern Valtteri Filppula var likaså på ypperligt spelhumör. Filppula noterades för en assist till både Komarovs fullträff och Anders Lees 4–1-mål i tom kasse i matchens sista minuter.

För Islanders del var segern över Pittsburgh den tredje på raken. Pingvinerna har inte lyckats vinna en endaste match och har med andra ord kniven mot strupen.

– Det här är ett gäng som verkligen inte räds för att göra grovjobbet. Vi tar den här serien en match i sänder och kommer att fortsätta jobba hårt, säger Islanders-lotsen Barry Trotz på NHL.com.

Fiaskovarning i Tampa Bay

Tampa Bay Lightning, laget som lekande lätt tog hem grundserietiteln Presidents Trophy och som tippades ta sig hela vägen till Stanley Cup-final, är också illa ute.

Under nattens omgång åkte Lightning igen på en förlust mot Columbus – den här gången med 3–1.

Tampa Bay är också en förlust från sommarlov.

– Våra fans förtjänar det här, säger Blue Jackets-stjärnan Matt Duchene efteråt på NHL.com.

Tampa Bay fick klara sig utan Nikita Kutjerov i matchen. Ryssen stängdes av i en match till följd av att han tacklat in Columbus Markus Nutivaara in i sargen med huvudet före.

Nutivaara kunde inte spela i natt. Hans läge följs upp dagligen (eng. day-to-day injury).

– Kutjerov är en stor del av vårt lag. Den bästa poängmakaren i grundserien och en stark kandidat i MVP-racet. Så varje gång någon tar bort en sådan pjäs från oss så kommer det att synas. Men vi kämpade, summerar Tampas chefstränare Jon Cooper.

Resultat, NHL:

Pittsburgh – NY Islanders 1–4
NYI Filppula 0+2, +2, 13:15
NYI Komarov 1+0, +2, 10:43
NY Islanders leder serien med 3–0 i matcher.

Columbus – Tampa Bay 3–1
Columbus leder serien med 3–0.

St. Louis – Winnipeg 3–6
WPG Laine 1+1, +1, 16:57
St. Louis leder serien med 2–1.

Vegas – San Jose 6–3
Vegas leder serien med 2–1.

Diskussion om artikeln