Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Bjud Yle på kaffe och tyck till! Vi vill gärna träffa dig och höra hur vi bättre kan betjäna dig

Från 2019
Uppdaterad 03.05.2019 11:59.
Bild av olika Svenska Yle-profiler med kaffekopp i handen
Bildtext Vi på Svenska Yle vill gärna träffa er och höra era önskemål. Kokar ni kaffet så tar vi med oss bullar. Fr.v. Jonas Jungar, Hannah Norrena, Marit af Björkesten och Daniel Olin.
Bild: Ilmari Fabritius

Meningen är att vi ska få en bättre förståelse för hur Yle kan betjäna finländare av olika slag och på olika håll i landet. Bjud in Yle på kaffe. Vi tar med oss bullarna.

Vi vill gärna höra vilka teman ni anser är viktiga. Vad tycker ni att vi borde ta upp mer? På vilka plattformar följer ni nyheter, aktualiteter eller sport? På vilket sätt kan vi på Yle betjäna er bättre?

Vi vill komma till er inte för att göra ett nyhetsinslag utan för att lyssna på er. Just det. Vi vänder på steken: ni pratar och vi lyssnar!

En nittioplussare måste vara på alerten för att hänga med i svängarna.

Yle fyller 93 år i slutet av maj och vi på Yle är måna om att vårt arbete är relevant för er. Vi som arbetar med nyheter, aktualiteter och sport vill gärna höra hur ni resonerar. Konceptet är ungefär detsamma som SVT sysslat med redan i flera år.

Vi kommer och dricker kaffe hos er före midsommar. Eller så träffas vi annars bara, kaffet är ju inte huvudsaken här.

Yle har visserligen redan en hel del information om publiken att tillgå via en massa data, men vi behöver också träffa folk ansikte mot ansikte för att få en bättre bild av vad ni har för förväntningar på oss.

Normalt kommer 2–4 Ylemedarbetare på besök, både bekanta ansikten och eventuellt personer som ni inte känner ännu. Vi jobbar i olika slags uppgifter: redaktörer, fotografer, nyhetsuppläsare, sportredaktörer och många fler.

Bjud in oss via det här formuläret. Vi ser till att uppgifterna behandlas på ett säkert sätt. Vi säkerställer uppgifternas integritet och raderar dem när vi har valt de platser vi kommer att besöka.

Det går också bra att bjuda in oss per brev. Skicka brevet till:

Yle
Kaffe med Yle
PB 57
00024 Rundradion

Vi bör ha er inbjudan hos oss senast den 6 maj 2019.

Om vi får väldigt många inbjudningar blir vi tyvärr tvungna att välja bland dem.

Vad roligt att lära känna er! Hoppas vi träffas!

Logo för projektet Kaffe med Yle.
Bild: Grafik av Mira Gartz / Yle

Diskussion om artikeln