Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Koski håller masken trots nederlaget – kommer inte att lägga av med politiken

Från 2019
Susanna Koski
Bildtext Susanna Koski.
Bild: Mikko Ahmajärvi/Yle

Susanna Koski förlorade sin plats i riksdagen till Janne Sankelo - som hon själv puttade ut ur riksdagen för fyra år sedan. Trots nederlaget kommer hon inte att sluta med politiken.

En av de som inte fick förnyat förtroende i riksdagsvalet är Samlingspartisten Susanna Koski från Vasa. På frågan hur det känns idag, dagen efter valet, är svaret:

- Solen gick upp idag också.

Susanna Koski blev invald i riksdagen 2015 och med bara ett tiotal rösters marginal petade hon ut Janne Sankelo ur riksdagen. I valet i år tog Sankelo tillbaka sin plats och Koski åkte ut.

Det har inte varit fyra lätta år för Susanna Koski, 33, i riksdagen. Att som samlingspartistisk riksdagsledamot i Vasa försöka försvara regeringens politik i först och främst sjukhusfrågan har inte gett henne några pluspoäng, samtidigt som hon flera gånger varit på kant med partiledningen och den övriga riksdagsgruppen i Helsingfors.

Koski väljer ändå att se på valresultatet från en positiv vinkel.

- Visst, jag förlorade hälften av mina röster i Vasa men å andra sidan ökade jag antalet röster på andra håll.

Lägger inte av

Samlingspartiet hade fem förhållandevis jämna kandiater nominerade i Vasa.

- Det har säkert spelat in, men det är bara en del av helheten, det är många faktorer som påverkar utgången av ett val, säger Koski.

Arbetet i riksdagen tar nu slut för Koski.

- Nu ska jag ta lite välförtjänt ledighet. Men jag är säker på att det finns många intressanta möjligheter att ta fasta på i framtiden, säger Koski.

Att lägga av med politiken är inte aktuellt.

- Jag tar lite ledigt nu, men jag är motiverad att fortsätta jobba för Österbotten och för fosterlandet, säger Koski.

Diskussion om artikeln