Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tigers triumf föll Trump i smaken – golfikonen får presidentens frihetsmedalj

Från 2019
Uppdaterad 16.04.2019 06:51.
Donald Trump och Tiger Woods träffades och fastnade på bild 2014.
Bildtext Donald Trump och Tiger Woods träffades och fastnade på bild 2014.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tiger Woods comeback till golfens finrum har gjort intryck på den amerikanska presidenten Donald Trump. I helgen knep den 43-årige Woods sin första majortitel på elva år när han vann The Masters på Augusta.

Helgens feta golfrubriker handlade om Tiger Woods och ikonens comeback.

Woods vann i tiderna 14 majorititlar, men fick vänta elva år på att den femtonde skulle bli verklighet. Hela golfvärlden hyllade 43-åringen för sin otippade comeback från både skador och personliga problem.

Woods medgav också att han ännu för två år sedan, efter hans fjärde ryggoperation, aldrig hade trott att han skulle kunna nå det absoluta finrummet igen.

– Jag kunde knappt gå, kunde inte sitta, kunde inte ligga. Jag kunde egentligen inte göra något alls. Att sedan få chansen att komma tillbaka – det är min största seger någonsin, sade Woods efter segern.

President Donald Trump anslöt sig också till hyllningskören då han på twitter berättade att Woods kommer att förlänas den amerikanska presidentens frihetsmedalj.

"Pratade med Tiger Woods för att gratulera honom för den fina segern i Masters och berättade samtidigt att hans framgång och comeback inom sporten och viktigast av allt, hans liv, kommer att leda till att jag förlänar honom den amerikanska presidentens frihetsmedalj", skrev Trump på twitter.

President Trump är en stor vän av golf, både som spelare men även som ägare av flera banor i både USA, Europa och Asien.

Donald Trump i golfbil vid Turnberrybanan 2018.
Bildtext Trump + golf = sant.

Woods blir ingalunda den första idrottaren som får "The Presidential Medal of Freedom" – bland tidigare mottagare finns bland annat boxaren Muhammad Ali, basketlegenden Michael Jordan och även golfaren Jack Nicklaus.

Diskussion om artikeln