Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Maarit Feldt-Ranta: Jag är lycklig över att Johan Kvarnström blev invald

Från 2019
Uppdaterad 17.04.2019 15:09.
Maarit Feldt-Ranta kansanedustaja eduskunta
Bildtext Maarit Feldt-Ranta har dragit sig undan offentligheten på grund av sjukdom men kommenterar undantagsvis valresultatet för Yle Västnyland.
Bild: Jouni Immonen / Yle

En stor västnyländsk fråga inför riksdagsvalet var vem som skulle fånga in de röster som Maarit Feldt-Ranta (SDP) lämnade efter sig då hon inte längre ställde upp i riksdagsvalet.

Med facit på hand blev svaret Johan Kvarnström (SDP).

Maarit Feldt-Ranta deltog inte i valkampanjen på grund av sjukdom men stödde offentligt Johan Kvarnström som riksdagskandidat.

Bra kampanj

- Jag är lycklig över att Johan Kvarnström blev invald. Han och hans team gjorde en superkampanj och jag är glad att jag kunde vara med på ett hörn.

Hon lovordar också Kvarnströms kampanjchef Camilla Grundström för ett gediget valarbete.

Efter att Maarit Feldt-Ranta på nytt insjuknade i magcancer i början av året har hon undanbett sig intervjuer men hälsar ändå att hon är glad att västnylänningarna gav sitt förtroende åt Johan Kvarnström.

Rälstrafik och svenska språket

Hon nämner att det finns många viktiga frågor att behandla denna valperiod, bland dem elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan, kustbanans framtid och svenskans ställning.

- Johan är väl insatt och redo och kapabel att leda den regionala intressebevakningen av dessa och övriga frågor i riksdagen och inom SDP.

Hon understryker vikten av att Västnyland har en representant i rikspolitiken i ett stort parti som Socialdemokraterna.

- Kvarnström har utöver regional intressebevakning också kapacitet att agera i rikspolitiska och nordiska frågor.

Populär i hemstaden

För Maarit Feldt-Ranta innebär Kvarnströms inval också att mycket av det hon själv jobbat för under sina år i riksdagen får en naturlig fortsättning.

- Jag är säker på att Johan Kvarnström tack vare sina egenskaper och sitt breda kunnande kommer att bli både omtyckt och respekterad i riksdagsgruppen och i riksdagen, avslutar Feldt-Ranta.

Johan Kvarnström plockade nästan lika många röster i hemstaden Raseborg som Feldt-Ranta gjorde fyra år tidigare (3 133 röster mot Feldt-Rantas 3 310 "på hemmaplan").

Feldt-Ranta samlade däremot röster från hela regionen och slutade då på över 8 700 röster medan Kvarnströms röstsaldo blev 4 215 röster.