Hoppa till huvudinnehåll

Sport

USA ska försöka bryta den långa guldtorkan – Patrick Kane blir lagkapten i VM

Från 2019
Patrick Kane firar mål.
Bildtext Patrick Kane vann poängligan i VM förra året.
Bild: Henning Bagger / EPA-EFE / All Over Press

Patrick Kane kommer att ha ett C på bröstet även i årets VM. Förra mästerskapets poängkung ska försöka leda USA till det första guldet på nästan 60 år. Han är en av de mest dynamiska spelarna som finns, säger chefstränaren Jeff Blashill.

Förra våren ledde Patrick Kane USA:s landslag till ett brons i VM. Laget besegrade Kanada i bronsmatchen med 4–1 och Kane blev hela VM:s bästa poängplockare samt utsågs till mest värdefulla spelare.

I år siktar USA ännu högre och som lagkapten ska Kane försöka se till att landets långa guldtorka tar slut. USA har inte vunnit ett VM-guld sedan 1960 då OS-turneringen också räknades som världsmästerskap.

– Det är fantastiskt att Patrick är tillbaka som lagkapten. Han är en av de mest dynamiska spelarna som finns och passionerad när det gäller att hjälpa oss att vinna VM-guld, säger chefstränaren Jeff Blashill på det amerikanska förbundets webbplats.

VM i Slovakien blir Kanes sjunde stora turnering i den amerikanska landslagströjan. Förutom VM-bronset förra våren har han också tagit ett OS-silver med landslaget.

USA kommer att ta ut en preliminär trupp till VM senare under veckan. Enligt journalisten Chris Peters på ESPN är Jack Eichel, Dylan Larkin och Alex DeBrincat också aktuella för spel i VM.

USA spelar i samma grupp som Finland i VM och lagen möts i den tredje omgången den 13 maj.