Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Borta bäst i Winnipegs playoffserie – Laines gäng reste sig med kniven mot strupen

Från 2019
Patrik Laine visar stark form i slutspelsserien mot St. Louis.
Bildtext Patrik Laine visar stark form i slutspelsserien mot St. Louis.
Bild: AFP / Lehtikuva

Underläge både i serien och i den fjärde matchen. Winnipeg Jets var riktigt illa ute i NHL-slutspelet. Då reste sig Patrik Laines lag och efter en sudden death-seger med 2–1 i St.Louis är playoffserien utjämnad.

Laine visade på nytt upp goda takter när hans Winnipeg försökte kvittera serien borta mot St. Louis. Finländaren som i de tre första matcherna samlat poängen 3+1 blev den här gången poänglös, men samarbetet med kedjekompisen Nikolai Ehlers fungerade på nytt fint.

Matchen i St. Louis stod mållös ända in i den tredje perioden då Vladimir Tarasenko förde upp hemmalaget i ledning. Hårda bud för Winnipeg som försökte undvika en alltför stor uppförsbacke. Och visst kom räddningen. Mark Scheifele kvitterade och matchen gick till förlängning.

Hjälte i sudden death blev sedan Kyle Connor som vid tiden 66.02 satte in segermålet.

– Jag menar, vem vill inte spela i en sudden death-match? Vi hade alla den inställningen och gick ut för att vinna, inte för att hålla tillbaka och försöka försvara oss, sade Connor efter sitt segermål.

Bägge lagen har nu vunnit två bortamatcher var. Den femte matchen spelas natten till fredag finsk tid.

Fleury visar gammal slutspelsform

I Las Vegas kopplade hemmalaget Golden Knights ett järngrepp om serien mot San José genom att vinna den fjärde matchen med klara 5–0.

Max Pacioretty glänste med två mål och två assists medan målvaktsstjärnan Marc-Andre Fleury höll nollan för 15 gången i karriären i en playoffmatch.

Vegas leder serien med 3–1 i matcher och kan precis som i fjol göra slut på San Josés säsong.

Golden Knights var speciellt vassa i starten på perioderna och skrev ett litet stycke historia i det så statistiktokiga NHL. Vegas blev det första laget i NHL-historien som gjorde mål under de första 90 sekunderna i fyra raka perioder i slutspelet.