Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tungviktsboxningens stora titelmatch riskerar att ställas in på grund av dopningsmisstankar ­– utmanaren kan förlora miljoner

Från 2019
Jarrell Miller ser uttråkad ut på presskonferens.
Bildtext Mycket att förlora för Jarrell Miller om han fälls för dopning.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Den första juni är det planerat att Anthony Joshua och Jarrell Miller ska gå en titelmatch i New York i Madison Square Garden. Men enligt ESPN har tre källor nu indikerat att Jarrell Miller har testat positivt i ett dopningstest utfört den 20 mars i år.

Nu riskerar matchen att inte bli av, åtminstone inte för Miller, vilket skulle betyda att han missar de nästan 5 miljoner dollar han skulle inkassera.

Enligt källor som kontaktat ESPN lär Miller ha testat positivt för ämnet GW1516, en metabolisk modulator, som finns på Wadas lista över förbjudna preparat och han riskerar nu att missa sin första titelmatch i karriären. Tidigare i år har Miller anklagat Joshua för användning av förbjudna preparat.

– Det finns ingen chans att du går upp nio kilogram i muskelmassa under ett år utan att ta någon form av preparat. Det är omöjligt. Jag vet kroppsbyggare som tränar året runt och inte klarar av det, sade Miller då enligt The Guardian.

Anthony Joshua skrattade då enbart bort Millers anklagelser.

Boxarna fortsätter förberedelserna

Millers promotor Dmitriy Salita säger till ESPN att de nu inväntar mera information om boxningstestorganisationen Vadas fynd och att Miller under tiden kommer fortsätta träningen inför matchen mot Joshua.

Eddie Hearn som representerar Anthony Joshua har också bekräftat dopningsmisstankarna mot Miller. I ett inlägg på Twitter meddelade han att Vada informerat dem om situationen och att Joshua precis som Miller fortsätter träna inför mötet.

– AJ fortsätter att förbereda sig för matchen. Vi uppdaterar med mer information snart, sade han i uttalandet.

Joshua som är innehavare av tre mästerskapsbälten, IBF:s, WBA:s, och WBO:s, kommer troligen få en ny motståndare om Miller inte får gå matchen. Matchen i Madison Square Garden blir den första han går utanför Storbritannien och han kommer att försvara sin titel för sjunde gången när och om fighten blir av.