Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Andreas Rönnbergs skadedrabbade säsong motiverade för fortsatt spel i moderklubben – "Han är en viktig stöttepelare för de yngre"

Från 2019
Uppdaterad 17.04.2019 22:31.
Andreas Rönnberg.
Bildtext Rönnberg har gjort 64 mål på tolv matcher den här säsongen.
Bild: Handbollförbundet.

Bara en dag innan BK-46 inleder semifinalmatcherna i herrarnas FM-liga, meddelar klubben att nyckelspelaren Andreas Rönnberg fortsätter i fostrarföreningen åtminstone i en säsong till. Utsikterna inför nästa säsong och årets skadeproblem sporrade till fortsättning.

– Jag känner att jag fortsatt har något att ge laget och i och med att jag den här säsongen varit rätt skadedrabbad känner jag mig faktiskt extra motiverad för spel åtminstone en säsong till, säger han i klubbens pressmeddelande.

– Det är mycket intressant på gång. Får vi bara vara skadefria så kommer BK att få ett riktigt intressant lag på fötterna, det motiverar naturligtvis ytterligare, fortsätter han.

Andreas Rönnberg återvände till moderklubben år 2016 efter många år som proffspelare först utomlands och sedan i Cocks . Under sina sju säsonger i utlandet spelade han i Tyskland, Spanien och Norge. Fyra gånger har Rönnberg blivit vald till årets handbollsspelare i Finland.

Lagledaren Peter Kihlstedt framhäver Rönnbergs rutin och erfarenhet som en viktig kugge för laget.

– Han tillför rutin och är en viktig stöttepelare för de yngre i laget, säger han.

I morgon inleder BK-46 kvartsfinalserien mot HIFK med hemmamatch.

Diskussion om artikeln