Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

Från 2019
Tomma järnvägsspår
Bildtext Böle station.
Bild: Yle/Carolina Husu

Natten till lördag eskalerade ett bråk så pass häftigt att en man knuffade ned en annan man på tågspåret i Böle i Helsingfors, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen.

Den misstänkte mannen är född 1985. Han hade strax efter midnatt natten till lördag börjat provocera en man i samma ålder på tågperrongen i Böle, och sedan knuffat ner mannen på tågspåret, uppger kriminalkommissarie Outi Petersohn-Järvinen.

Då offret försökte ta sig upp på perrongen knuffade den misstänkte ner mannen igen. En utomstående person hann däremot fram och lyckades rädda offret, säger Petersohn-Järvinen.

- Om den utomstående personen inte hade kommit till undsättning, hade mannen blivit överkörd av tåget. Tåget anlände till stationen 23 sekunder efter den utomstående lyckades dra upp offret på perrongen. Den misstänkte hade i den stunden fortfarande skrikit "jag dödar honom, jag dödar honom".

Enligt polisen finns det bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen, och därför behöver polisen inte nödvändigtvis vittnesmål av situationen.

Polisen önskar däremot att den utomstående personen som kom till offrets undsättning skulle anmäla sig till polisen. Personen hann nämligen lämna platsen innan polisen anlände till brottsplatsen.

Polisen utreder fallet som misstänkt dråpförsök och den misstänkte har begärts häktad. Häktningsförhandlingarna äger rum på söndag.

Källa: Iltalehti

Diskussion om artikeln