Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung skadesmäll för IFK Mariehamn – vårens positiva överraskning, Gustaf Backaliden blir borta länge

Från 2019
Gustaf Backaliden spelar för IFK Mariehamn.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Åländska IFK Mariehamn har åkt på ett skadebakslag i inledningen av den nya säsongen. Mittfältaren Gustaf Backaliden skadade sig i lördagens hemmapremiär mot RoPS.

Svensken Backaliden utgick efter en dryg timmes spel vid ställningen 1–0. Sitautionen föregicks av en kontakt från en motståndare, men skadan orsakades av en olycklig landning.

På måndagen kom beskedet från IFK:s fys- och rehabtränare Kristoffer Weckström via Facebook: Backaliden har brutit överarmen och blir borta från spel mellan 2–3 månader.

– Ingen här på Åland visste något om Gustaf Backaliden då han kom även om IFK-ledningen hade gjort en gedigen scouting, förklarar Owe Sjöblom från Ålands radio.

– Han har varit jättebra och en av de stora positiva överraskningarna i årets IFK, mycket bättre än någon förväntade sig. Skador på andra spelare har visserligen gett en hel del mer ansvar än vad som kanske var tänkt, men han har varit en bärande spelare både offensivt och defensivt.

– Det är ett tungt avbräck, slår Sjöblom fast.

Fram till skadan i lördags hade Backaliden spelat samtliga minuter för IFK Mariehamn i ligan och även gjort ett mål. IFK Mariehamn spelar sin följande match mot KPV den 25 april i Seinäjoki.

Den 21-årige mittfältaren kom till IFK Mariehamn från IFK Malmö i svenska division två inför säsongen.