Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK fortsätter att tappa tunga namn – hela förstakedjan lämnar rödtröjorna

Från 2019
Uppdaterad 24.04.2019 20:03.
Teemu Eronen i farten under säsongen 2018–2019.
Bildtext Teemu Eronen har inte spelat för Jokerit i KHL.
Bild: Lehtikuva

Teemu Eronen stannar i huvudstaden men representerar i fortsättningen Jokerit. Erik Thorell flyttar i sin tur till Schweiz och EV Zug.

Helsingfors IFK fortsätter att tappa spelare på löpande band. Från tidigare stod det klart att Juhani Tyrväinen, Joonas Rask och Ryan O’Connor lämnar rödtröjorna.

Idag meddelade Jokerit att klubben skrivit på med backen Teemu Eronen. 28-åringen återvänder till Jokerit efter en paus på fem år.

Mellan 2014 och 2016 spelade han i KHL för både Nizhnekamsk och Vitjaz. Senast backen bar Jokerittröjan var säsongen 2013/14 då laget ännu spelade i den inhemska liga.

– Jag är väldigt ivrig över att återvända till Jokerit fast spelarna och tränarna har förnyats sedan jag senast var här, säger Eronen på Jokerits webbplats.

– Jokerit var väldigt intresserade av mig och KHL är en hårdare liga än den inhemska FM-ligan. Här har jag alla möjligheter att vinna något stort, berättar Eronen om orsakerna bakom flytten från HIFK.

Thorell drar till Schweiz

Allsvenskan, FM-ligan och nu schweiziska NLA. Där ett bevis på att karriärskurvan pekar åt rätt håll för Erik Thorell.

Efter tre säsonger i Finland flyttar 27-åringen från Karlstad till Zug. Där har han skrivit på ett tvåårigt kontrakt med årets silverlag EV Zug.

Den här säsongen slutade Thorell åtta i grundseriens poängliga med saldot 24+25. I slutspelet stod han för två mål och fyra assist.

Artikeln och rubriken uppdaterades klockan 20 efter att MTV drog tillbaka sin nyhet om att Petri Kontiola flyttar till Tappara.

Diskussion om artikeln