Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IFK Mariehamns smakstart på fotbollsligasäsongen fick fortsättning mot KPV: ”Men vi kommer inte att tro att vi är något ännu”

Från 2019
Uppdaterad 25.04.2019 22:23.
Robin Sid i farten mot KPV.
Bildtext Robin Sid i farten mot KPV.
Bild: Yle / Antti Koivukangas

Fyra matcher, tre segrar. IFK Mariehamn har inlett fotbollsligasäsongen riktigt formstarkt. På torsdagskvällen var det KPV som fick se sig besegrade med 0–4 på ”hemmaplan” i Seinäjoki. En insats som, enligt laget själv, ändå lämnade något att önska.

– Det är många andra som förtjänar titeln också, men jag tackar och tar emot, skrattar Robin Sid i Yle Sportens intervju efter dusten.

Det var Sid själv som agerade segerarkitekt för IFK Mariehamn. Ingåsonen fixade först fram en straff efter 20 minuter spel, men lyckades inte förvalta läget.

– När man har fått förtroende att skjuta så måste man visa att man kan ta ansvar, summerar Sid.

Aristote Mboma räddade ändå Sid då han pangade in returen och samtidigt förde gästerna från Åland upp i 1–0-ledning.

Tio minuter efter den första fullträffen var det Sid som klev fram och satte in 2–0. Strax innan hade KPV dessutom haft ett jätteläge att kvittera matchen – men Daniel Sjölund rensade bollen från mållinjen.

Daniel Sjölund rensar bollen.
Bildtext Rensningen.
Bild: Yle / Antti Koivukangas

Under matchens sista minuter utökade Keaton Isaksson och Hampus Lönn segersiffrorna till 4–0.

Skönt, men siffrorna kunde ha varit ännu klarare, menar åtminstone Sid och tränaren Peter Lundberg.

– Jag måste nog säga att vi inte gör vår bästa match. Som tur var vi effektiva, analyserar Sid.

– Helt okej, men vi kan spela ännu bättre. Vi slarvar i passningsspelet och kunde hålla boll bättre då vi leder i andra halvlek. En helt okej prestation, kompar Lundberg.

"Får nog vara nöjd, men..."

I och med segern ligger IFK Mariehamn nu etta i fotbollsligatabellen efter fyra spelade matcher. Saldot efter de fyra första omgångarna ligger på nio poäng – efter tre raka segrar.

– Man får nog vara nöjd med starten. Men samtidigt ska vi fortfarande bli bättre, säger tränaren Lundberg och får medhåll av sin målskytt:

– Vi kommer inte att tro att vi är något för det. Varje lag i ligan kan vinna vilken match som helst, varje svacka kan leda till ett ganska rejält ras i tabellen. Det är svårtippat i år, avrundar Sid.

Honka slog Inter

På andra plats i ligatabellen hittas FC Honka, som också har inlett säsongen med tre segrar och en förlust. Den senaste kom på torsdagskvällen då gästande FC Inter fick se sig besegrade med 2–3.

– Utöver de två insläppta målen tycker jag att vi gör en bra match. Speciellt bra att vi lyckades vända den här matchen till en seger på hemmaplan, summerar Honkas Robert Ivanov i Ruutu+:s intervju efteråt.

Det var Ivanov som satte segermålet i matchen, efter att själv ha missat i försvaret i ett läge som ledde till Inters 2–2-mål.

– Framförallt efter min tabbe var det oerhört skönt att näta. Den bästa känslan någonsin, säger han.

Mika Ojala stod för Åbolagets båda mål i matchen.

– Vi visade att vi har kapacitet att hämta upp ett tvåmålsunderläge, men samtidigt måste vi bli avsevärt bättre på att försvara fasta situationer. Det såg horribelt ut i dag, säger Ojala.

Resultat, fotbollsligan:

KPV – IFK Mariehamn 0–4 (0–2)
23. Aristote Mboma 0–1
34. Robin Sid 0–2
89. Keaton Isaksson 0–3
90. Hampus Lönn 0–4

Honka – Inter 3–2 (1–1)
32. Borjas Martin 1–0
40. Mika Ojala 1–1
58. Martin 2–1
76. Ojala 2–2
81. Robert Ivanov 3–2

Diskussion om artikeln