Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Mardrömsstart knäckte PSS damer i finalen: "Jag är både arg och besviken, vi vill vinna alla matcher”

Från 2019
Innebandyspelare på till omklädningsrummet.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

En fatal utvisning i början av den första perioden och en knockoutstart av SB-Pro i den andra blev för mycket för Borgålaget.

PSS damer var chanslösa i den andra finalmatchen i Aurorahallen i Borgå, det blev förlust med 3-9.

Ett snabbt mål, endast 15 sekunder in i den andra perioden, för SP-Pro punkterade långt matchen. Ett rappt skott rakt framför PSS-målet av Anu Raatevaara förde upp Nurmijärvilaget till en 1-4-ledning.

Bortalaget fortsatte av bara farten med att ösa in mål och öka på sin ledning. Efter sex minuters spel ledde de redan med 1-6. PSS damer var i praktiken slagna.

Målfest i innebandy.
Bildtext Svartrött jubel i de gulas hall.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Den viktiga matchen fick en mardrömsstart, då PSS åkte på en fem minuters utvisning i början av den första perioden. Under utvisningen gick bortalaget upp till en 0-2-ledning och var mycket vassa med många bra lägen.

PSS såg för en kort stund ut att komma med i matchen, då Ella Sundström med lite hjälp av SP-Pro målvakten satte in en reducering till 1-2. Glädjen varade dock inte länge. Bortalaget, de regerande mästarna, vann den första perioden med 1-3.

Också i början av den tredje perioden följde PSS troget manuskriptet för kvällen och släppte in 1-7 på ett frislag från nära håll. Före det hade Borgålaget pressat på och skapat riktigt goda målchanser.

Innebandyspelare på plan.
Bildtext PSS första femma.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Trots de fula och klara siffrorna spelade PSS med bra tempo och energi genom hela matchen. De såg aldrig ut som ett slaget lag. Den stora skillnaden mellan lagen handlade mest om att få in bollen i mål på de lägen som fanns och på bredden i lagtruppen.

Till den som kämpade bäst i PSS valdes backen Linda Törnqvist.

- Jag är både arg och besviken, vi vill vinna alla matcher. Nu förlorade vi dessutom med jättestor målskillnad, så det känns nog surt.

För hennes del var matchen tuff.

- Man fick kämpa mycket nere med bollen på egen planhalva, men det är ändå roligt att spela när det är jättehårda matcher, säger hon.

Fanny Holmberg skjuter mål för PSS.
Bildtext Fanny Holmberg sätter in PSS tredje mål
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Mycket står på spel för PSS då lagen möts igen på lördag i Nurmijärvi.

- Vi kommer att spela bättre än någonsin. Vi vill vinna och vi måste vinna om vi ska få guld, säger Linda Törnqvist.

PSS ligger nu under med två förluster i finalserien. Fyra segrar behövs för mästerskapet. På valborgsmässoafton får Borgåpubliken igen heja på PSS i Aurorahallen, då spelas den fjärde finalmatchen.

Diskussion om artikeln