Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jordan Staal showen när Carolina stal hemmaplansfavören – Sharks veteraner visade vägen i väst

Från 2019
Jordan Staals segermål mot Islanders firas av Carolina.
Bildtext Jordan Staals segermål mot Islanders firas av Carolina.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Ett enda mål skiljde New York Islanders och Carolina Hurricanes åt i deras första möte i Stanley Cup-slutspelets andra omgång. Om Hurricanes vann knappt kan San Joses seger över Colorado beskrivas som komfortabel.

Det första mötet mellan Carolina Hurricanes (som slog ut Washington) och New York Islanders (som slog ut Pittsburgh) avgjordes i den femte förlängningsminuten efter tre mållösa och intensiva perioder.

Nino Niderreiters skott studsade ut från sargen bakom mål och landade påpassligt för Jordan Staal, som ur liten vinkel gjorde segermålet och gav Hurricanes en 1–0-ledning i matchserien.

– Jag försöker bara göra mål och vinna matcher. Jag vet inte varifrån min poängform kommer, men jag klagar inte. Vi kom in i matchen med en bra känsla av att formen är på stigande. Vi måste hålla ångan uppe så går saker och ting vår väg, säger matchhjälten Staal enligt nhl.com.

Förutom Staals direkt matchavgörande insats var Petr Mrazek gästernas hjälte med sina 31 ingripanden mellan stolparna.

Hans kollega i Islanders-målet, Robin Lehner var inte orolig trots förlusten.

– Vi gjorde vissa saker lite väl komplicerade, men de är vår första match på en stund. Jag tycker vi spelade bra med tanke på att vi hade tio dagar paus sen senast. Jag är nöjd med den energi vi hade med oss. Det är en uddamålsförlust i förlängning, sånt händer, säger han.

Ingen av matchens totalt fem finländare gjorde något väsen av sig i poängväg, men Teuvo Teräväinen var åtminstone inne på isen när matchen avgjordes.

Matchserien fortsätter på söndag i New York.

Thorntons kedja bakom vändningen

Det såg ljust ut för Colorado Avalanche i början av den andra perioden i matchen mot San Jose Sharks. Colin Wilson gjorde då 2–1 till gästerna på passning av Mikko Rantanen och Nathan McKinnon, men där tog det roliga slut.

Hemmalaget med den 39-årige veteranen Joe Thornton i spetsen kom både ikapp och förbi ännu i den andra perioden och Timo Meier fastställde slutsiffrorna 5–2 i tom bur 29 sekunder från slutet.

Förutom Thornton var backen Brent Burns på lysande spelhumör då han förutom att göra 4–2-målet i slutet av den andra perioden dessutom spelade fram till ytterligare tre mål för Sharks.

NHL-resultat, andra omgången, Stanley Cup:

New York Islanders - Carolina Hurricanes 0–1 OT
NYI: Leo Komarov 0+0=0 (0), istid 15.02
NYI: Valtteri Filppula 0+0=0 (0), istid 14.36
CAR: Teuvo Teräväinen 0+0=0 (+1), istid 21.33
CAR: Sebastian Aho 0+0=0 (0), istid 23.12
CAR: Saku Mäenalanen 0+0=0 (0), istid 11.31

Carolina leder matchserien 1–0

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 5–2
COL: Mikko Rantanen 0+1=1 (-2), istid 21.50

San Jose leder matchserien 1–0

Diskussion om artikeln