Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PSS nära att vända borta mot SB-Pro – men det blev ytterligare en förlust för Borgådamerna: ”Det är förstås tråkigt”

Från 2019
Närkamp under SB-Pro-PSS i damligafinalen.
Bildtext SB-Pro slog PSS för tredje gången på raken.
Bild: Juhani Järvenpää / Salibandyliitto

De regerande mästarna i SB-Pro är nu bara en seger från att ta hem FM-titeln i innebandy. På lördagen var Nurmijärvilaget starkare med 6–3 på hemmaplan – men Borgådamernas insats var den bästa hittills i finalserien.

– Inget är förlorat ännu, konstaterade Borgålagets Ella Sundström i den första periodpausen.

Till skillnad från de två första finalerna bjöd PSS upp till kamp från start på lördagen.

De regerande mästarna i SB-Pro lyckades panga in två bollar innan PSS hann svara – men tack vare ett snyggt handledsskott av just Sundström stod det 2-1 på tavlan efter 20 spelade minuter.

Det var ändå bara Nurmijärvivärdinnorna som klarade av att näta i period nummer två och låg således två mål före inför den tredje och avgörande perioden.

– De pressar hårt och gör livet surt för oss, men vi måste lyckas med de små detaljerna. Då börjar bollen studsa för oss också, slog PSS Linda Törnqvist fast i pausen.

Målkalas i tredje

Den tredje perioden blev målrik. Emma-Karoliina Itänen pangade in bollen för SB-Pro efter bara fyra minuters spel och matchen såg avgjord ut.

Men innan perioden ens hunnit bli åtta minuter gammal hade Inka Lampinen och Fanny Holmberg i tur och ordning sett till att hämta upp PSS till 3–4. Men närmare än så kom Borgådamerna inte.

4–3 blev 5–3. 5–3 blev 6–3 i tomt mål.

Nu är SB-Pro bara en seger från att säkra FM-guldet.

– Inte räckte det ännu heller till för en seger. Det är förstås tråkigt. Vi måste bara jobba hårt och tro på att vi kan vinna matcher. Vi måste försvara mer kompakt och förstås lyckas göra mål, det är ändå målen som avgör. Många bollar på mål bara, konstaterar Kristiina Järvinen i Yles tv-intervju efteråt.

Finalserien fortsätter på Valborgsmässoafton i Borgå.

PSS- och SB-Pro-bekantingen My Kippilä fick nöja sig med silver

I den svenska damligan i innebandy avgjordes guldet med en final. Där fick landslagsstjärnan My Kippiläs Mora se sig besegrade med 4–7 mot Täby – som tidigare under sluspelet storskrällt och fällt ut storfavoriterna IKSU.

Kippilä, som representerat både fostrarklubben PSS och SB-Pro i Finland, noterades inte för poäng i den avgörande matchen.

Diskussion om artikeln