Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hyyrynens Juventus fixade dubbeln i Italien – Engman på bänken då Chelsea åkte ut i semifinalen i Champions League

Från 2019
Juventus-damerna firar cuptiteln.
Bildtext Juventus-damerna firar cuptiteln.
Bild: imago images / Gribaudi/ImagePhoto / All Over Press

Söndagen bjöd på motsatta resultat för landslagsstjärnorna Tuija Hyyrynen och Adelina Engman. Juventus slog Fiorentina i den italienska cupfinalen, medan Engmans Chelsea skulle ha behövt en seger över Lyon för att ta sig till final i Champions League. Det ville sig inte.

Juventus damlag har varit i en klass för sig i Italien i år. Laget säkrade redan tidigare ligaguldet och i säsongens sista match fick de svartvitrandiga damerna lyfta ytterligare en buckla.

Finalen i den italienska cupen slutade nämligen i en 2–1-seger över Fiorentina för Juventus.

Tuija Hyyrynen startade och fick stå på plan i 81 minuter. Hyyrynen gick över till Juventus sommaren 2017 och har nu fått fira två dubbla mästerskap i Italien.

Adelina Engmans Chelsea ställdes i sin tur mot Lyon i returmötet av Champions League-semifinalen. Den första matchen, som spelades i Lyon, slutade 2–1 till värdinnorna.

Lyon och Barcelona till CL-final, Arsenal knep ligatiteln i England

Engman fick dessvärre följa med från bänken hur hennes lagkamrater endast lyckades forcera fram ett oavgjort 1–1-resultat. Med andra ord var det Lyon som tog sig till final.

Där ställs de regerande mästarna mot Barcelona, som i sin tur slog Bayern München med 1–0 för andra gången på raken.

Barcelona blev samtidigt det första spanska laget att ta sig till Champions League-final på damsidan.

Den engelska högstaligan för damer, Women’s Super League avgjordes också på söndagen, då Arsenal slog Brighton med 4–0. En omgång återstår ännu av säsongen för Arsenals del, men avståndet ner till tvåan Manchester City är nu fyra poäng.

Engmans Chelsea ligger som bäst fyra, en poäng efter Birmingham på bronset. Chelsea har en match mer kvar av säsongen än resten av tättrion och har således avgörandet i sina egna händer.