Underdogs kämpar om USA:s framtid i ny Netflixdokumentär
De senaste två åren har varit mer drastiska än vanligt i amerikansk politik. Den enorma reaktion som valet av Donald Trump till president orsakade ledde också till olika politiska strömningar som är oerhörda i amerikansk historia.
En av de starkaste reaktionerna var den anti-Trump-våg som bildades.
I kongressvalet 2018 kandiderade ett rekordantal kvinnor och när representanthuset inledde sin session i början av året togs fler platser än någonsin förut upp av kvinnor och minoriteter.
Regissören Rachel Lears följer en av dessa strömningar i Knock Down The House, en dokumentär som Netflix tidigare i år köpte på filmfestivalen Sundance för en rekordsumma.
Fyra kvinnor i fyra olika delstater utan såväl större politisk erfarenhet eller plattform bestämmer sig att inför kongressvalet utmana etablerade kandidater i det demokratiska partiets primärval.
En av dem är den numera politiska rockstjärnan Alexandria Ocasio-Cortez.
Hon dök upp på hela USA:s radar då hon besegrade kongressmannen Joseph Crowley, som representerat olika distrikt i delstaten New Yorks sedan 1999.
Sedan Ocasio-Cortez tillträdde i kongressen har hon besökt alla de stora talkshowerna, blivit till memes och fått den stora äran att bli parodierad i komedishowen Saturday Night Live.
Ocasio-Cortez är också superstjärnan i dokumentären — hon får mest skärmtid och filmen blir nästan en fortsättning på hennes kampanj, en inblick i hur en gräsrotsrörelse kan få så mycket momentum att den lyckas fälla ett helt etablissemang.
Vi får se AOC, som hon populärt numera kallas, outtröttligt gå från dörr till dörr med sina pamfletter efter långa dagar som servitris på en mexikansk restaurang och på ett tillfredsställande sätt möta sin opponent i primärvalets valdebatter.
Men det är vågen av förbannade kvinnor över hela USA som får filmen att lyfta, inte AOC ensam.
Förutom Ocasio-Cortez kampanj följer dokumentären också Amy Vilela i Nevada, Paula Jean Swearengin i West Virginia och Cori Bush i St Louis.
Kvinnorna representerar olika delar av den amerikanska vardagen som blivit ett blodigt politiskt slagfält — Vilelas dotter dog i sviterna av en blodpropp efter att ett sjukhus vägrade ge henne vård då hon saknade försäkring.
Swearengin kommer från en gruvarbetarfamilj och bor i en liten stad där föroreningar orsakat cancer hos var och varannan granne. Bush stod i främsta ledet under Ferguson-protesterna, då afroamerikaner protesterade mot polisvåld.
Det är ingen lätt utmaning att göra en dokumentär om politiska kampanjer visuellt intressant eller att hålla intresset uppe då slutresultatet av varje valkampanj redan är allmänt känt.
Lears lyckas ändå få tittaren på kroken genom att bygga upp så höga insatser för varje kandidat att tanken på en förlust är hisnande. Kandidaterna är skarpa, roliga och vet hur man spelar för kameran.
Några gånger snubblar filmen på en sirapsfläck och kan inte motstå att gå in i de mer tårdrypande bakgrundshistorierna de fyra kvinnorna har.
Men det finns också uppriktiga ögonblick, då Lears betraktar kandidaterna på avstånd. Då är det omöjligt både för huvudpersonerna och tittaren att låta bli att beröras av de råa känslorna deras liv och kamp väcker.
De flesta av kampanjerna Knock Down The House följer räcker inte till för att skicka kandidaterna till Washington D.C. Varje David kan inte övervinna varje Goliat.
Men under filmens gång lockas tittaren till att tro att förändring behövs och att den går att uppnå.
För den som följt med de (otaliga) politiska svängarna i USA de senaste åren är Knock Down The House en inspirerande inblick i kampen som förs av människor som verkar besitta ett aldrig sinande hopp.
Knock Down The House: Kampen om kongressen (Rachel Lears) kan ses på Netflix från och med den 1.5.