Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PSS tog viktig seger – håller gulddrömmen vid liv

Från 2019
Uppdaterad 30.04.2019 21:26.
PSS vann den fjärde finalen - se målen - Spela upp på Arenan

En glödhet start på matchen och fungerande försvarsspel gav PSS segern i den fjärde finalmatchen mot SB-Pro. Den här matchen gick helt enligt planen, säger Borgålagets lagkapten Inka Lampinen.

Borgålaget PSS hade kniven mot strupen i den fjärde finalmatchen mot SB-Pro. En seger var ett måste annars skulle guldet i damernas innebandyliga för andra året i rad gå till Nurmijärvi.

Och seger var precis vad det blev framför hemmapubliken. PSS vann matchen med 4–1 och såg till att gulddrömmen lever vidare i åtminstone en match till.

– Den här matchen gick helt enligt planen. Vi gjorde saker som vi hade bestämt och visste att vi klarade av. Vi har hela tiden vetat vad vi kan och nu visade vi det, säger lagkaptenen Inka Lampinen till Yle efter segern.

Grunden till segern lades tidigt i den första perioden. Ella Sundström gjorde 1–0 efter 5.30 och Veera Nousiainen ökade på till 2–0 knappt två minuter senare.

PSS-spelare jublar i en ring
Bild: Lehtikuva

Nästa final spelas på lördag

3–0 kom tidigt i den andra perioden genom lagkaptenen Lampinen och tack vare ett välfungerande försvarsspel av Borgålaget kom inte de regerande mästarna närmare än ett reduceringsmål tidigt i sista perioden.

I den sista minuten gjorde sedan Ella Sundström sitt andra mål för dagen då hon fastställde slutresultatet i tom kasse.

Dagens resultat gör att det nu står 3–1 i matcher till SB-Pro. Först till fyra segrar gäller och nästa chans att säkra guldet får SB-Pro på hemmaplan på lördag.

– Vi var kanske inte riktigt vakna i början av matchen. Vår egen insats var heller inte på samma nivå som i tidigare matcher. Det finns mycket att förbättra efter det här. Vi hade chanser men bollen gick inte in.

– Vi litar på vårt eget kunnande, det här är sådant som händer och vad är bättre än att få avgöra på hemmaplan, säger SB-Pro:s enda målskytt Ina Leminen.

Resultat:

PSS – SB Pro 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)
05.30 1–0 Ella Sundström (Ella Holmberg)
08.16 2–0 Veera Nousiainen (Fanny Holmberg)
21.23 3–0 Inka Lampinen (Marianne Väliaho)
40.11 3–1 Ina Leminen (Jaana Lirkki)
59.04 4–1 Ella Sundström

Diskussion om artikeln