Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pelicans tappar sin tjeckiske stjärnforward – flera KHL-finländare byter klubb

Från 2019
Uppdaterad 01.05.2019 15:47.
Hynek Zohorna lutar sig över sin klubba.
Bildtext Pelicans förlorar Hynek Zohorna till Ryssland.
Bild: Vesa P�pp�nen / AOP

Hynek Zohorna lämnar Pelicans för spel med Amur Chabarovsk i KHL. Joonas Kemppainen, Juuso Puustinen, Mikael Ruohomaa och Karri Rämö lämnar alla i sin tur sina respektive KHL-klubbar.

Zohorna var Lahtisklubbens tredje bästa poängplockare i grundserien med poängen 14+25=39, därtill nätade tjecken två gånger i slutspelet.

Amur Chabarovsk meddelade att man värvat 28-åringen idag på sitt Twitter-konto. I Chabarovsk förenas anfallaren med sin bror Tomas Zohorna, som redan representerat klubben i fyra år.

Ligans bästa poängplockare i grundserien, KooKoo:s Malte Strömwall, har i sin tur tecknat kontrakt med HK Sotji. Svensken noterades för 30+27 på 52 matcher.

Flera KHL-finländare byter lag

Duon Juuso Puustinen och Mikael Ruohomaa flyttar från Neftekhimik Nizhnekamsk till Sibir Novosibirsk. Båda två undertecknade ettåriga kontrakt.

Puustinen var Neftekhimiks bästa poängplockare under den gångna säsongen med 37 poäng, Ruohomaa näst bäst med 33 anteckningar i poängprotokollet.

Juuso Puustinen försöker nå en puck framför motståndarmålvakten.
Bildtext Juuso Puustinen fortsätter i Ryssland.
Bild: Sergei Fadeichev/TASS All Over Press

Avangard Omsk berättar på sitt Twitter-konto att Karri Rämö inte fortsätter i laget. Den förre NHL-målvakten spelade inte en enda match denna säsong, på grund av en knäskada som han ådrog sig i augusti ifjol.

Inte heller Joonas Kemppainen fortsätter i sin nuvarande klubb. Salavat Julajev Ufa meddelade detta på sitt Twitter-konto. I grundserien svarade 31-åringen för 33 poäng på 59 matcher och i slutspelet blev det fina 14 poäng på 17 matcher.

Diskussion om artikeln