Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: SAS ställer in 709 avgångar, brittisk minister avskedades och riksdagen tar itu med arbetet

Från 2019
Uppdaterad 02.05.2019 07:58.
SAS-plan på rad på flygplatsen.
Bild: OLE BERG RUSTEN

V uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Utrikes:

Storbritanniens premiärminister Theresa May har avskedat försvarsminister Gavin Williamson efter att en utredning visar att han läckt information från ett hemligt regeringsmöte om den kinesiska teknologijätten Huawei.

Flygbolaget SAS ställer in 709 avgångar under torsdag på grund av pilotstrejken.

Första maj 2019 blev den största och stökigaste i Paris på flera år.

Demokratirörelsen i Sudan ordnar i dag en jättemarsch för att kräva att militären lämnar ifrån sig makten. Demonstranterna anklagar militären för att inte mena allvar med sitt löfte om att införa demokrati. Militären avsatte diktatorn Omar al-Bashir för tre veckor sedan.

Inrikes:

Idag återgår riksdagen till normala arbetsrutiner efter uppehållet under valrörelsen. Vid dagens plenum väljs bland annat medlemmar till de olika utskotten

Ordförandena för de olika partiernas riksdagsgrupper ska idag hålla ett möte för att dryfta sittordningen i riksdagen. SFP:s riksdagsgrupp har nu sina platser längst till höger i plenisalen, men har önskat få flytta närmare mitten.

Finlands Svenska Lärarförbund slår larm om att bristen på svenskspråkigt läromaterial gör att svenskspråkiga lärare och elever är i ett underläge, jämfört med finskspråkiga.

Väder

Kall luft strömmar in norrifrån och det regnar eller snöar på många håll.

1..7 grader i södra och mellersta Finland, -1..+2 grader i Norra Österbotten och Kajanaland och -1..+3 grader i Lappland.

Diskussion om artikeln