Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Västnylänningar i fyra riksdagsutskott

Från 2019
Uppdaterad 02.05.2019 15:44.
Västnylands tre riksdagsledamöter, Riikka Slunga-Poutsalo (SANNF), Thomas Blomqvist (SFP) och Johan Kvarnström (SDP)
Bildtext Västnylands tre riksdagsledamöter, Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf.), Thomas Blomqvist (SFP) och Johan Kvarnström (SDP).

De västnyländska riksdagsledamöterna Thomas Blomqvist (SFP), Johan Kvarnström (SDP) och Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf.) tar plats i fyra av riksdagens 17 utskott.

Det står klart när riksdagens plenum i dag (2.5) valde medlemmar till utskotten.

Thomas Blomqvist från Tenala är inne på sin fjärde riksdagsperiod. Han fortsätter arbetet i riksdagens försvarsutskott. Blomqvist är också ordförande för svenska riksdagsgruppen.

Johan Kvarnström från Ekenäs tar plats i jord- och skogsbruksutskottet och i kulturutskottet. Han är dessutom ersättare i ekonomiutskottet. Kvarnström sitter sin första period i riksdagen.

Ny i riksdagen är också Riikka Slunga-Poutsalo från Lojo. Hon tar en plats i stora utskottet och är ersättare i kulturutskottet.

En stor del av riksdagens arbete sker i utskotten. Utskotten bereder ärenden inom sitt ansvarsområde och utarbetar betänkanden som tas upp i riksdagens plenum.

Medlemmarna i utskotten väljs för hela riksdagsperioden på fyra år.

Artikeln korrigerades 2.5 kl. 15.44. Slunga-Poutsalo är ersättare i kulturutskottet och inte ordinarie medlem som det ursprungligen stod.