Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

No Wifi: Finalist i MGP 2019

Från 2019
Oliver och Melvin poserar på en sten.
Bildtext Melvin Nordman, Oliver Svarvar

Duon No Wifi består av 12-åriga Melvin Nordman och 11-åriga Oliver Svarvar från Närpes.

De har valts ut till finalistgardet som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

No Wifi - "Online"

Melvin och Oliver deltog i musiklägret som ordnades inför MGP på Lappfjärds folkhögskola i mars. På lägret kom deras låt "Online" till, och den handlar om online chattande och spel.

Deras artistnamn kommer från att Oliver hade en skjorta med bland annat en wifi-symbol och ordet "NO", Melvin fick då idén att sätta ihop dessa två och då föddes artistnamnet No Wifi.

Oliver skulle helst av allt vinna en miljard och Melvin siktar på att bli rapstjärna. Rapmusik är det som Melvin lyssnar på mest och han rappar även i deras låt.

Oliver lyssnar däremot mest på pop och förutom att han sjunger kan han också spela saxofon.

Till en öde ö skulle Oliver ta med sig sin cykel och sin familj, medan Melvin skulle ta med sig en yxa eller sin telefon.

Om de vinner lovar Melvin att han städar sitt rum och de lovar båda också att de ska äta starka och sura saker.

Melvin blev så glad att han ropade och Oliver blev helt mållös när Märta ringde för att berätta att de kommit med i MGP 2019!

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Yle.

Instagram: @mgpfinland #mgpfinland

Facebook: MGP.Finland

Diskussion om artikeln