Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

The L.A.W.: Finalist i MGP 2019

Från 2019
Wilson, Alvar och Loke poserar framför kameran.
Bildtext Wilson Harkke, Alvar Svartsjö, Loke Wikström
Bild: Niclas Rantala

Bandet The L.A.W., som består av Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

Alla tre är eller fyller 12 år här före sommaren och de kommer från Åbo. Alvar har varit med i MGP en gång tidigare, år 2017. Då uppträdde han som soloartist med den finska låten "Hei Tom".

The L.A.W. - "För dig"

Alvar sjunger och spelar gitarr och har hållit på med musik så länge han kan minnas medan Loke spelar trummor och har spelat låtar i tre år. Wilson spelar bas och har också spelat låtar i tre år.

Deras låt "För dig" kom till när Loke spelade ett riff på piano som de funderade kring rätt länge, och när de deltog i en låtskrivarworkshop på Rockskolan finslipade de alla tillsammans texten. Låten handlar om kärlek.

Loke är bra på att knäppa med fingrarna och vill helst av allt bli en rockstjärna, han kan inte leva utan sitt trumset.

Förutom att Alvar sjunger och spelar gitarr så kan han också spela piano. Hans högsta dröm är att spela på Wembley Stadium i London. Till en öde ö skulle Alvar ta med sig mat, vatten och en kompis.

Wilson har inget speciellt han strävar till i livet, men han är bra på språk och gillar många olika musikstilar.

Om de vinner lovar Loke att han ska äta en massa wasabi medan Alvar lovar att inte spela videospel på en månad. Wilson lovar att han endera kan äta wasabi eller vara utan videospel.

Loke, Alvar och Wilson trodde att Märta prankade dem när hon ringde för att berätta att de kommit med i MGP 2019!

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Yle.

Instagram: @mgpfinland #mgpfinland

Facebook: MGP.Finland

Diskussion om artikeln