Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Valter & Asta: Finalist i MGP 2019

Från 2019
Asta och Valter står på varsin sida av ett träd och ser in i kameran.
Bildtext Asta Sharma, Valter Klockars
Bild: Ishan Sharma

Duon Valter Klockars, 12 år och Asta Sharma, 11 år från Vasa hör till de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

Valter & Asta - "Jag klarar mig själv"

Valter och Asta deltog i musiklägret som ordnades inför MGP på Lappfjärds folkhögskola i mars.

På lägret jobbade de hårt under tre dagar tillsammans i en musikstudio för att få färdigt sin låt "Jag klarar mig själv", och de tyckte det var jättekul. Låten handlar om att man ska tro på att man klarar sig själv.

Valter har sjungit i ett halvt år och lyssnar mest på pop och r'n'b. Asta har sjungit i tre år och lyssnar oftast på pop eller rock.

Om de vinner lovar Valter att han ska lära sig att hoppa med en häst och Asta lovar att hon ska göra en bakåtvolt. Valter är bra på akrobatik och vill inget hellre än att bli artist.

Asta är bra på att sjunga och har varit med i MGP en gång tidigare, år 2017. Då uppträdde hon som soloartist med låten "Vår lilla skog".

Till en öde ö skulle Valter ta med sig ett rep och en kniv eller yxa medan Asta skulle ta med sig lillebror Arvid.

Valter var på sjukhuset för att få sin brutna fot gipsad när han och Asta fick beskedet av Märta att de kommit med i MGP 2019!

Valter & Asta - Spela upp på Arenan

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Yle.

Instagram: @mgpfinland #mgpfinland

Facebook: MGP.Finland

Diskussion om artikeln