Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Misstänkt våldtäkt på Tallink Siljas färja

Från 2019
Uppdaterad 05.05.2019 09:42.
kryssningsfartyget silja galaxys ankomst i åbo hamn.
Bildtext Tallink Siljas färja Galaxy.
Bild: Lehtikuva

En 25-årig svensk kvinna uppges ha våldtagits på en passagerarfärja mellan Sverige och Finland. Våldtäkten ska ha ägt rum natten till lördag.

Den misstänkta gärningsmannen ska ha klivit av färjan i Finland, säger polisen till tidningen Aftonbladet. Enligt tidningen greps två misstänka gärningsmän av finsk polis då de lämnade färjan.

Männen som greps av finsk polis är svenska och misstänks för våldtäkt, berättar Polisen i Sydvästra Finland för STT. Ytterligare berättar polisen att kvinnan tog kontakt med personalen på Tallink Siljas färja Galaxy och berättade att hon våldtagits. Kryssningen gick mellan Stockholm och Åbo.

– Polisen har varken pratat med eller förhört henne. Vi är fullständigt beroende av de uppgifter hon gett åt kryssningsbolaget, säger brottskomissarie Jari Riiala på Sydvästra Finlands polis.

Enligt Aftonbladets uppgifter har våldtäkten inträffat i en hytt. Den tekniska undersökningen har inte kunnat genomföras eftersom hytten hunnit bli städad.

Utredningen förväntas göras i Sverige

Eftersom kvinnan redan återvänt till Sverige väntar finsk polis på att polisen i Sverige tar över fallet. Riiala betonar att alla inblandade är svenskar och att det därför är klokast att sköta utredningen där.

Polisen i Sydvästra Finland ska kontakta svensk polis i början av veckan. Efter helgen förväntas de misstänkta männen återvända till Sverige. Alla inblandade är i 20-års åldern.

Polisen i Stockholm meddelar att en anmälan kommit in, enligt Sveriges Radio. Tallink Siljas informatör säger åt Aftonbladet att bolaget är medvetet om det som skett.

Källor: STT, Aftonbladet, Sveriges Radio

Artikeln uppdaterades kl. 9:30 med information om att alla inblandade är svenskar och uppgifter av finsk polis.

Diskussion om artikeln