Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nykomlingen KPV gick på ny mina – två sena mål förde upp KuPS till tvåa i tabellen

Från 2019
Hendrik Helmke börjer sig ner och är besviken
Bildtext Hendrik Helmkes mål räckte inte till poäng mot KuPS.
Bild: Juha Tamminen / All Over Press

Passivt spel i andra halvlek straffade sig för Karlebylaget KPV. Laget tappade sin ledning på bortaplan mot KuPS och gick till slut på säsongens femte förlust.

Säsongsstarten har varit allt annat än lätt för KPV. Efter vinterns cupmatcher kunde man lätt tro att Karlebylaget skulle bli det stora utropstecknet men mycket av ligasäsongen har gått i moll.

Inför dagens bortamatch mot KuPS hade laget bara fått med sig ett poäng på fem omgångar och nu gick man på en ny nit. KPV hade häng på ett kryss men KuPS vann på hemmaplan med 3–1 efter två sena mål.

– Det här börjar bli bekant för oss. Vi gör bra saker men det räcker inte till något. Vi måste försöka bryta den här negativa trenden på något sätt.

– Det är alltid tungt att förlora men vi orkar tror på att det kommer att svänga, säger KPV-backen Timo Rauhala till Ruutu+ efter matchen.

KPV gjorde en riktigt svag andra halvlek. Laget ledde med 1–0 paus efter mål av Hendrik Helmke men i andra halvlek gick man bara in för att parkera bussen och försvara ledningen.

KuPS fick göra precis vad man ville

KuPS fick komma i anfall på anfall och en kvittering var bara en tidsfråga. I den 63:e minuten kom också målet genom lagkaptenen Petteri Pennanen.

Efter målet fortsatte KuPS att trumma på och skapade flera vassa målchanser. Bland annat Lucas Rangel och målskytten Pennanen skapade oreda i Karlebylagets straffområde.

I slutskedet av matchen avgjorde också hemmalaget. KPV tappade markeringen i straffområdet i den 90:e minuten och mittbacken Babacar Diallo nickade in 2–1.

På stopptid rundade sedan Rangel KPV:s målvakt Teppo Marttinen som var långt utanför sitt straffområde prickade in slutresultatet 3–1.

– Vi gjorde det inte lätt för oss, KPV fick en chans i första halvlek och gjorde mål. I andra halvlek vann vi bollar högre upp och kunde pressa ordentligt, säger Pennanen.

Segern förde upp KuPS på andra plats i den haltande tabellen på samma poäng som ledande SJK.

Seinäjokilaget fick bara 1–1 på bortaplan mot FC Lahti efter ett sent kvitteringsmål av Teemu Penninkangas

Resultat:

FC Lahti – SJK 1–1
72 min 0–1 Denys Oliinyk
90+3 min 1–1 Teemu Penninkangas

KuPS – KPV 3–1
24 min 0–1 Hendrik Helmke
63 min 1–1 Petteri Pennanen
90 min 2–1 Babacar Diallo
90+4 min 3–1 Lucas Rangel

Diskussion om artikeln